home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του Λιμενικού στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

Την είδηση έκανε γνωστή η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον – Αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών
Ναυάγιο στην Πύλο (3)

Προκαταρκτική έρευνα στο Ναυτοδικείο Πειραιά για τυχόν ποινικές ευθύνες του Λιμενικού, σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, ανακοίνωσε ότι ξεκινά η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

«Η διερεύνηση των πράξεων της ακτοφυλακής (σ.σ. λιμενικό) είναι αρμοδιότητα του Ναυτοδικείου και αυτοί θα πρέπει να διερευνήσουν τις δράσεις του Λιμενικού. Είναι ένα διαφορετικό σκέλος διερεύνησης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε η κα Γιόχανσον μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), προσθέτοντας μάλιστα ότι «αυτή θα πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

Νωρίτερα, η Ευρωπαία Επίτροπος αναφέρθηκε και στην ποινική διερεύνηση που αφορά στους διακινητές, αναφέροντας ότι «ο γενικός εισαγγελέας έχει ξεκινήσει διερεύνηση αλλά έχει αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση».

Θ. Καμπαγιάννης: «Απόλυτη κατάντια»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο δικηγόρος κάποιων εκ των διασωθέντων, Θανάσης Καμπαγιάννης, κάνει λόγο για «απόλυτη κατάντια», καθώς ενημερωνόμαστε «από το εξωτερικό και από Ευρωπαία αξιωματούχο ότι ξεκίνησε προκαταρκτική για διερεύνηση ποινικών ευθυνών ανδρών του Λιμενικού για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου».

Η Γιόχανσον «δήλωσε (γελώντας…) ότι έβαλε το επιτελείο της να πάρει τηλέφωνο στους αρμοδίους (πέραν της ενημέρωσης των υπουργών) για να είναι βέβαιη» αναφέρει ο ίδιος.

Αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών

Να σημειωθεί πως τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των ανδρών του Λιμενικού είχαν ζητήσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας και η Ομάδα πρωτοβουλίας δικηγόρων/νομικών για το ναυάγιο της Πύλου, καθώς και αντιρατσιστικές οργανώσεις και οργανώσεις δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών του ναυαγίου της Πύλου κατατέθηκε από συγγενείς αγνοουμένων διά των συνηγόρων τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis