home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι συμβαίνει με τις εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ σε Καραθώνα και Τολό

Γιατί χαλάνε τα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στις παραλίες του Ναυπλίου – Η καταγγελία Ορφανού και η απάντηση Κωστούρου.
Μηχάνημα ΑΜΕΑ Καραθώνα

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων Κωστούρου και Ορφανού με αφορμή ένα δελτίο τύπου του δεύτερου που αφορούσε τις εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων, το οποίο αναφερόταν σε συγκεκριμένο περιστατικό που εκτυλίχθηκε πρόσφατα στην πλαζ της Καραθώνας, όπου το σχετικό μηχάνημα δεν λειτούργησε όταν κάποιοι λουόμενοι το χρειάστηκαν.

Η παράταξη του δημάρχου κάνει λόγο για δολιοφθορές, ενώ όσο αφορά την Καραθώνα τονίζει πως η βλάβη αποκαταστάθηκε.

Η ανακοίνωση Ορφανού

Για «απαράδεκτη αδιαφορία και αμέλεια της Δημοτικής Αρχής Ναυπλίου για τα ΑμεΑ» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Ορφανό:

«Την απογοήτευση και την αγανάκτηση των πολιτών προκάλεσε, για άλλη μία φορά, η τρέχουσα διοίκηση του Δήμου Ναυπλιέων. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, που αφορά την πρόσβαση των Ατόμων με Aναπηρίες στη θάλασσα.

Το αναπηρικό καροτσάκι για κολύμβηση, που βρίσκεται στην παραλία της Καραθώνας και είναι σχεδιασμένο ειδικά για την υποστήριξη των ΑμΕΑ, όταν χρειάστηκε βρέθηκε χαλασμένο.

Αν και ήταν στημένο κανονικά, όταν μια κυρία με το ανάπηρο παιδί της θέλησαν να το χρησιμοποιήσουν, βίωσαν την απογοήτευση καθώς διαπίστωσαν ότι δεν λειτουργούσε.

Εξοργισμένοι από την κατάσταση ήταν και οι λουόμενοι που απολάμβαναν εκείνη την ώρα το μπάνιο τους στη θάλασσα, οι οποίοι προσέτρεξαν να βοηθήσουν τη γυναίκα και να κουβαλήσουν το παιδί στα χέρια τους στη θάλασσα για να το βοηθήσουν να κολυμπήσει.

Αυτά τα γεγονότα προκαλούν ερωτήματα για την αμέλεια, την αδιαφορία, και εν προκειμένω για την έλλειψη ευαισθησίας που επιδεικνύεται από τη Δημοτική Αρχή Ναυπλίου απέναντι στις ανάγκες των ΑμεΑ. Τα λόγια αγανάκτησης και απογοήτευσης των λουόμενων προς τη Δημοτική Αρχή Ναυπλίου είναι κατανοητά. Αν ισχύουν και οι καταγγελίες πως ήταν χαλασμένο από την περσινή χρονιά και απλώς το τοποθέτησαν φέτος ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, όχι μόνο αδιαφορίας, αλλά και εμπαιγμού.

Στα τόσα χρήματα που δίνονται με απευθείας αναθέσεις δεν υπήρχαν διαθέσιμες πιστώσεις για την επισκευή του εν λόγω καροτσιού;

Πώς είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα πριν καλά καλά αρχίσουν οι δημότες τα μπάνια; Γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη συντήρηση πριν τοποθετεί για τη χρήση;  Πολύ περισσότερο, είχε άγνοια η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος ότι βρισκόταν χαλασμένο εκεί ή ήταν σε γνώση τους ότι ήταν χαλασμένο και επέδειξαν αδιαφορία αφήνοντάς το χωρίς να το επιδιορθώσουν; Γιατί δεν το αντικατέστησαν μέχρι να επισκευαστεί; Ποιοι είναι αρμόδιοι για τη συντήρηση, την επισκευή και την επίβλεψη; Τι μέτρα λήφθηκαν για να διασφαλιστεί ότι το καροτσάκι θα ήταν έτοιμο για χρήση από τα άτομα με αναπηρία; Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η αμέλεια απέναντι στις ανάγκες των ΑμεΑ;

Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία και για τις άλλες υποδομές του Δήμου που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε αυτές τις καταγγελίες και να δράσουν άμεσα οι Αρχές του Δήμου προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και να μην ξανασυναντήσουμε αυτή την απαράδεκτη εικόνα.

Διότι είναι απαράδεκτο και ιδιαίτερα ανησυχητικό να διαπιστώνουμε ότι οι ανάγκες και η πρόσβαση των ΑΜεΑ παραμελούνται και αγνοούνται. Αυτές οι αδικίες δεν πρέπει να αγνοούνται, αλλά να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, με όραμα και σχέδιο.

Είναι καιρός να θέσουμε ως κοινωνία τα δικαιώματα και την πρόσβαση των ΑμΕΑ στο επίκεντρο της προσοχής μας. Απαιτείται σχέδιο και μέριμνα για να δημιουργηθούν υποδομές που θα επιτρέπουν την πρόσβαση και συμμετοχή των ΑμΕΑ σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Μόνο με την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ανάληψη δράσης μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα πιο ισότιμο μέλλον, που θα μας συμπεριλαμβάνει όλους».

Η απάντηση Κωστούρου

Η δημοτική αρχή Κωστούρου απαντά ως εξής:

«Ως δημοτική αρχή αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα και πολύ σοβαρά πάντα τα θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ!

Έτσι κι αυτή τη φορά σε ό,τι έχει σχέση με τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ΑμεΑ στις παραλίες αντί να γράψουμε σελίδες ολόκληρες προς απάντηση δημοσιευμάτων με ανακρίβειες αναρτούμε το παρακάτω βίντεο! Πριν από μερικές ημέρες υπήρχε βανδαλισμός και κλοπή εξαρτημάτων στις εγκαταστάσεις του Τολού!

Μία ημέρα αργότερα υπήρξε βλάβη η οποία προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι στην εγκατάσταση της Καραθώνα!

Σε ό,τι αφορά το Τολό έγινε παραγγελία στην εταιρεία έτσι ώστε να αντικατασταθούν αυτά που έχουν κλαπεί και να μπορέσει η εγκατάσταση να λειτουργήσει ξανά!

Επίσης στην Καραθώνα διορθώθηκε άμεσα η βλάβη που είχε προκληθεί!

Η άμεση προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από υποψήφιο δήμαρχο κινεί σοβαρές υποψίες!

Καλούμε τους πολίτες να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis