home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καμπανάκι από τους ΤΟΕΒ για το υδατικό πρόβλημα στην Αργολίδα – «Η καταστροφή θα έρθει πολύ σύντομα»

Ποιες είναι οι προτάσεις των ΤΟΕΒ Αργολίδας για το αρδευτικό πρόβλημα και τι ζητούν από τους αρμόδιους
ΤΟΕΒ ΓΟΕΒ Αργολίδα

Οι ΤΟΕΒ Αργολίδας γνωστοποιούν τις προτάσεις που κατέθεσαν στην πρόσφατη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τόσο για τα διαχρονικά προβλήματα, όσο και τις προτεινόμενες – ενδεδειγμένες ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από την πολιτεία.

Τα θέματα που τέθηκαν συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:

ΤΟΕΒ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι ΤΟΕΒ κάνουν λόγο για διαχρονικό έλλειμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτινων πόρων, καθώς τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η καταστροφή θα έρθει πολύ σύντομα για τους αγρότες της Αργολίδας σε βαθμό που θα ξεπερνά την άρδευση και θα πλήττει και την ύδρευση.

Σύμφωνα με όσα προτείνουν οι ΤΟΕΒ Αργολίδας, το υδατικό πρόβλημα της Αργολίδας απαιτεί άμεσα μια νέα και ολοκληρωμένη προσέγγιση, όπου -μεταξύ άλλων- πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής:

  • Ανάβαλος: Το έργο πρέπει να προσεγγιστεί με μια νέα ολοκληρωμένη μελέτη συνολικά, από την άντληση μέχρι την διανομή στα χωράφια, συνυπολογίζοντας πέραν της λειψυδρίας-υφαλμύρωσης και τα νέα δεδομένα της ερημοποίησης.
  • Εμπλουτισμός: Τα νερά των ποταμών και χειμάρρων που χύνονται στην θάλασσα να αξιοποιηθούν μέσω φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών για άρδευση και εμπλουτισμό, συμπεριλαμβανόμενα στην παραπάνω ολοκληρωμένη μελέτη.

Οι ΤΟΕΒ δηλώνουν πως αναμένουν την τοποθέτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επί του συνόλου των θεμάτων που έχουν θέσει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis