home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιάννης Ανδριανός: Οι αναγκαίες δράσεις και τα έργα στην Αργολίδα

Τι είπε ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης
Γιάννης Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ξεκινώ με την ευχή, αλλά και με την επισήμανση ότι αυτό είναι υψηλή ευθύνη όλων μας σ’ αυτή την αίθουσα, η κοινοβουλευτική περίοδος που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα να είναι παραγωγική για τη χώρα και την κοινωνία και να ανταποκρίνεται στα πρότυπα του διαλόγου και του ήθους που υπαγορεύει το πολίτευμά μας.

Και στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να ευχαριστήσω από καρδιάς από το βήμα της Βουλής τους συμπολίτες μου στην Αργολίδα που ξανά με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Όπως πάντα, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στη ρητή εντολή τους για τη συνέχιση του έργου και του αποτελέσματος για την Ελλάδα, για την Αργολίδα.

Άλλωστε αυτό ήταν και ευρύτερα το ηχηρό μήνυμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επιλέξαμε τον δρόμο της σταθερότητας, της συνέχειας και της προοπτικής. Η ισχυρή αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη αναλαμβάνοντας την ευθύνη να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια νέα θετική προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας για όλους, αναβάθμισης της αποτελεσματικότητας του κράτους σε όλους τους κρίσιμους τομείς καθώς και του διεθνούς ρόλου της χώρας, στήριξης των νοικοκυριών και των νέων ανθρώπων.

Η ευρύτατη κοινωνική συμμαχία που αποτυπώθηκε στις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου υπερβαίνει κατά πολύ κομματικές ταυτίσεις και ιδεολογικές καταβολές. Είναι πάνω απ’ όλα, η συμμαχία των πολιτών που ζητούν αποτελεσματικότητα και έργο αντί για συνθήματα και κούφιες υποσχέσεις, που απαιτούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας και τη ριζική αντιμετώπιση των παθογενειών που ακόμη μας ταλαιπωρούν, που κοιτούν μπροστά απορρίπτοντας τον λαϊκισμό και τις αποδεδειγμένα στείρες ιδεοληψίες.

Η πρόκληση λοιπόν της παράταξης μας και της ισχυρής αυτοδύναμης Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ανταποκριθούμε με επιτυχία σ’ αυτό το ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα.

Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά είναι μετρημένες και προσεκτικά μελετημένες.

Δεσμευθήκαμε για ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων, ώστε ο μέσος μισθός να αυξηθεί κατά 25% μέσα στην τετραετία ώστε να φράσει στα 1.500 ευρώ από τα 1.170 που είναι σήμερα, και ο κατώτατος στα 950 ευρώ. Και ο μόνος δρόμος για να το πετύχουμε αυτό είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας, του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, η έμπρακτη στήριξη των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας.

Δεσμευθήκαμε για την ενίσχυση της υγείας και της παιδείας. Τόσο με την κάλυψη των κενών και την ενίσχυση των εργαζομένων στα κρίσιμα αυτά πεδία, όσο και με την αποφασιστική εισαγωγή νέων τεχνολογιών, μεθόδων και νοοτροπίας για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δεσμευθήκαμε για την ολοκλήρωση της τεράστιας μεταρρύθμισης της ψηφιοποίησης του κράτους, που ήδη μας έχει όλους απαλλάξει από αχρείαστη ταλαιπωρία, έχει επιταχύνει κρίσιμες διαδικασίες όπως στην απονομή των συντάξεων, και έχει ήδη ανοίξει νέες δυνατότητες όπως για την σταδιακή επέκταση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε όλα τα σοβαρά νοσήματα που μπορούν να προληφθούν.

Δεσμευθήκαμε για την ουσιαστική ενίσχυση των νέων ανθρώπων και των οικογενειών. Η ίδρυση του αυτόνομου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υπογραμμίζει τη σημασία αυτού του πυλώνα στη δράση της Κυβέρνησης. Όπως επίσης, την υπογραμμίζει και το πρόγραμμα που βοηθά τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, που πρέπει και να συνεχιστεί και να επεκταθεί.

Και βεβαίως, δεσμευθήκαμε για την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας μας. Κι εδώ θα συνεχίσουμε να μιλάμε με έργα και με αποτέλεσμα. Ήδη κατά την προηγούμενη τετραετία προχωρήσαμε σε σημαντική ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων μας δυνάμεων, αλλά και σε αναβάθμιση των διεθνών μας συμμαχιών. Και συνεχίζουμε για την αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων, για την ενίσχυση της θωράκισης έναντι της παράνομης μετανάστευσης, για την πλήρη αξιοποίηση όλων των γεωστρατηγικών μας συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Άκουσα πριν από λίγο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μιλά για τον σημαντικό, κρίσιμο τομέα της γεωργίας. Σ’ αυτή λοιπόν την τετραετία πρέπει να συνεχιστεί το ενεργό ενδιαφέρον και η αποτελεσματική ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των φορέων όπως ο ΕΛΓΑ για την ταχεία και ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από καιρικά φαινόμενα και άλλες αιτίες, αλλά και για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής, της έλλειψης εργατών γης και των υπόλοιπων ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Και άκουσα με πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερη χαρά για τη μεταρρύθμιση σ’ αυτό τον τομέα που θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, ιδιαίτερα στον ΕΛΓΑ, για ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα εκτίμησης ζημιών, όπως και τη βούληση να προχωρήσει η αναθεώρηση του απαρχαιωμένου πλαισίου των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ.

Είναι κρίσιμο λοιπόν να συνεχιστεί η ουσιαστική στήριξη στους ελεύθερους επαγγελματίες και την επιχειρηματικότητα που αποτελούν κρίσιμο μοχλό ανάπτυξης και ζωτικότητας για τις τοπικές μας κοινωνίες και αποδεδειγμένα βρίσκονται στην πρωτοπορία της κοινής προσπάθειας για εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα.

Πραγματικά στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης των υδάτων, όπως αναφερθήκατε κύριε Υπουργέ, δίνετε ιδιαίτερο βάρος. Και εδώ θέλω να σας πω ότι πρέπει με πιο γρήγορους ρυθμούς και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να προχωρήσει η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής για την Αργολίδα, όπως ο Ανάβαλος και οι επεκτάσεις του. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σ’ αυτό το έργο πνοής, ήδη έχει γίνει ένα μεγάλο κομμάτι, όμως πρέπει να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα γιατί τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Όπως βεβαίως προχωρούν μεγάλα έργα ανάπτυξης στην Αργολίδα είτε είναι η σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο που υπογράφθηκε παρουσία του, είτε είναι η μαρίνα και τα συνοδευτικά έργα στο λιμάνι του Ναυπλίου, είτε είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους.

Όπως επίσης, πρέπει να δρομολογήσουμε, και να τολμήσουμε να πούμε ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομειακού κτηρίου για την Αργολίδα που θα καλύπτει αποτελεσματικά τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Πρέπει αφού δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία σ’ αυτόν τον τομέα να προχωρήσουμε γρήγορα γιατί αυτό το χρειάζεται η υγεία στην Αργολίδα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ξεκινάμε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του εκλογικού αποτελέσματος. Η ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγη με την ηχηρή εντολή των πολιτών, αποτελεί για τη χώρα και την κοινωνία μια μοναδική ευκαιρία να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά.

Είμαι βέβαιος ότι χτίζοντας στο έργο και το αποτέλεσμα των προηγούμενων τεσσάρων ετών, που επετεύχθη μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον με αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, αλλά και με δεδομένη τη βούληση και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ανταποκριθούμε πλήρως στις δεσμεύσεις μας και τις απαιτήσεις των πολιτών για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis