home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποιός είμαι εγώ, για να στερήσω από τον συμπολίτη μου τα φιλοδωρήματα που λέει ότι παίρνει;

Σερβιτόρος σκίτσο

Ένιωσα για ελάχιστα δευτερόλεπτα συμπάθεια για τον σερβιτόρο. Μετά σκέφτηκα ότι είναι πολύ πιθανό να είναι ψηφοφόρος της ΝΔ. Στην Εύβοια τους κάψανε και τους εξανδραπόδισαν ως προς τις δουλειές τους και μετά ψήφισαν ΝΔ, επιδοκιμάζοντας κατά πλειοψηφία τη διάδοχη κατάσταση.

Κώστας Καραχάλιος

Του Κώστα Καραχάλιου*

Ποιός είμαι εγώ, για να στερήσω από τον συμπολίτη μου τα φιλοδωρήματα που λέει ότι παίρνει, είτε είναι ειλικρινής, είτε τον εξαναγκάζει το αφεντικό του;

Επί ΝΔ η Επιθεώρηση Εργασίας έγινε ανεξάρτητη αρχή με σκοπό την αποδυνάμωσή της, αλλά η αντίδραση δεν ήταν ανάλογη της σημασίας της εξέλιξης και ο λαός επιδοκίμασε τις πολιτικές της ΝΔ.

Καλά θα κάνουμε να συνηθίσουμε, ότι λόγω γεωγραφικής θέσης και νοοτροπίας του πληθυσμού προοριζόμαστε για να είμαστε δύο πράγματα:

Γκαρσόνια – κούληδες αποικιοκρατών (pun intended) και πνίχτες μεταναστών. Και μη χειρότερα να λέμε. Άλλες χώρες ειδικεύονται στον παιδικό σεξοτουρισμό ή προορίζονται να παίξουν τον ρόλο κρεατομηχανής φαντάρων. Είμαστε μια από τις ξευτιλισμένες χώρες της Ευρώπης, αλλά όχι στη χειρότερη μοίρα σε διεθνές επίπεδο.

Ούτως ή άλλως, η αξιοπρέπεια είναι σχετική έννοια. Προσωπικά, τον εν λόγω σερβιτόρο τον θεωρώ λιγότερο αξιοπρεπή από έναν σεξεργάτη, αλλά περισσότερο αξιοπρεπή από έναν δημοσιογράφο συστημικού μέσου ή έναν καθεστωτικό διανοούμενο.

Από την άλλη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στα αποτελέσματα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ζήτησα άμεσο έλεγχο από την επιθεώρηση εργασίας. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δε διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει».

*Ο Κώστας Καραχάλιος είναι αγιογράφος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis