home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Δεν κόβουν τα δέντρα. Τα μεταφυτεύουν

Πάντοτε οι παρεμβάσεις γίνονται προς την κατεύθυνση της “πράσινης” πόλης, ενώ οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπληροφόρηση
Καλαματα θέα

Με αφορμή σχόλια και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα περί κοπής δέντρων στην 23η Μαρτίου ο Δήμος Καλαμάτας διευκρινίζει πως τα δένδρα δεν κόβονται αλλά μεταφυτεύονται.

Μάλιστα, τονίζει πως πάντοτε οι παρεμβάσεις γίνονται προς την κατεύθυνση της “πράσινης” πόλης, ενώ οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπληροφόρηση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «τα δέντρα δεν κόβονται, δεν ξεριζώνονται, αλλά κλαδεύονται ώστε να μεταφυτευτούν. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη για την αναδιαρρύθμιση – αναδιάταξη της 23ης Μαρτίου, ο υπάρχων κόμβος θα μετατοπιστεί νοτιότερα της οδού, όπως και τα αγάλματα, ενώ τα 4 δέντρα που κλαδεύονται, προσωρινά θα μεταφυτευτούν στο φυτώριο του Δήμου.

Καλαμάτα 23ης Μαρτίου
Καλαμάτα 23ης Μαρτίου // ΦΩΤΟ: 23ης Μαρτίου

Το αυστηρό κλάδεμα γίνεται για να είναι πιο εύκολη η μεταφορά και μεταφύτευση. Κατά την τελική διαμόρφωση του έργου, το πράσινο θα ενισχυθεί και προβλέπονται και νέες φυτεύσεις. Ο Δήμος Καλαμάτας και η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι ενισχύει το πράσινο στην πόλη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα πάρκα-τσέπης, αλλά και τις φυτεύσεις δεκάδων δέντρων στην πόλη κάθε χρόνο. Πάντοτε οι παρεμβάσεις γίνονται προς την κατεύθυνση της “πράσινης” πόλης. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπληροφόρηση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis