home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εκλογές 2023: Τρεις βουλευτικές έδρες κερδίζει η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Ανακατατάξεις σε Μεσσηνία και Κορινθία. Ποιοι εκλέγονται βουλευτές και ποιοι έμειναν με τη χαρά ότι ορκίστηκαν βουλευτές για μια μέρα πριν η νέα κάλπη τους εξοβελίσει
Βουλή

Τρεις βουλευτικές έδρες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχέση με το αποτέλεσμα που είχε προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Οι τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας παραμένουν αμετάβλητες ως προς την κατανομή των εδρών μετά και τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Αυτό όμως δεν ισχύει με την Κορινθία και τη Μεσσηνία.

Δύο έδρες χάνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και μία το ΚΚΕ για να τις πάρει η ΝΔ. Τις τρεις θέσεις καταλαμβάνουν οι Περικλής Μαντάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος στη Μεσσηνία, καθώς επίσης η Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη στην Κορινθία.

Μία μπόνους έδρα για τη ΝΔ στην Κορινθία

Στην τετραεδρική εκλογική περιφέρεια Κορινθίας χάνει μία έδρα το ΠΑΣΟΚ και η Αικατερίνη Ταγαρά και την παίρνει η Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη από τη ΝΔ, μαζί με τον Χρήστο Δήμα και τον Νίκο Ταγαρά που ήδη είχαν κλείσει εισιτήριο για την επόμενη Βουλή.

Ο Γιώργος Ψυχογιός από τον ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει τη βουλευτική τετράδα στο νομό Κορινθίας, που θα ορκιστεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Κορινθίας

Συν δύο βουλευτικές έδρες για τη ΝΔ στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία η Νέα Δημοκρατία, μετά και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καταλαμβάνει 4 έδρες και συνεπώς εκλέγονται οι Αντώνης Σαμαράς, Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς. Οι δύο τελευταίοι παίρνουν τη θέση των δύο που είχαν εκλέξει ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει μία έδρα και συνεπώς εκλέγεται ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου η ΝΔ κέρδισε δύο επιπλέον έδρες (Λαμπρόπουλος, Μαντάς), ενώ τη βουλευτική έδρα, που είχαν ουσιαστικά κερδίσει για μία μέρα έχασαν για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος και για το ΚΚΕ ο Νίκος Κουτουμάνος.

Μεσσηνίας

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis