home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: Εξαρθρώθηκε σπείρα – Κλοπές αξίας 175.000 ευρώ

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο, ενώ κατηγορούνται ακόμη τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης
περιπολικο αστυνομία

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 10 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το ποσό των 175.000 ευρώ.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης (ΔΙ.ΥΠ.) και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ περιλαμβάνει ακόμη 3 ημεδαπούς, δύο 25χρονους, καθώς και έναν 29χρονο, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Τι έδειξε η έρευνα

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το μήνα Απρίλιο του 2023 έως και την 18.6.2023, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, 7 περιπτώσεις κλοπών και 3 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, όπου είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 175.000 ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Τι κατασχέθηκε

Τέλος, κατασχέθηκαν 2 οχήματα και 1 κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis