home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανάπλι Εμπρός: Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν, ας μη χάσουμε τη μεγάλη ευκαιρία

Το «Ανάπλι εμπρός!» στο Παράρτημα της Εθνική Πινακοθήκης στο Ναύπλιο
Ανπαλι Εμπρός Εθνική Πινακοθήκη (5)

Για το «Ανάπλι Εμπρός!» ήταν μία πολύ ωραία βραδιά αυτή της Πέμπτης 22 Ιουνίου με την επίσκεψή τους στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική παράταξη του Ναυπλίου:

«Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια κ. Λαμπρινή Καρακούρτη για την υπέροχη ξενάγηση που μας έκανε στην νέα περιοδική έκθεση. “ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ στη Νεοελληνική Τέχνη (19ος-αρχές 20ού αιώνα)” , όπως και στα νέα εκθέματα της μόνιμης συλλογής

Τέτοιες επισκέψεις επιβεβαιώνουν στον καθένα ότι τελικά ο απέραντος ουρανός είναι το όριο που μπορεί να φτάσει ο Δήμος μας. Αν…

Όλοι οι δημότες αλλά και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο αυτό πρέπει να είμαστε ευτυχείς που η πόλη του Ναυπλίου διαθέτει αυτό το εκπληκτικό Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης με αυτό το σπουδαίο προσωπικό.

Η πόλη μας έχει τις δυνατότητες να καταστεί πρωτεύουσα του πολιτισμού στον Ελλαδικό χώρο. Να γίνουμε μια πόλη εικαστικών τεχνών, αφού διαθέτουμε πέραν της Εθνικής Πινακοθήκης και το ανθρώπινο δυναμικό και Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και ο Δήμος μας έχει, δυστυχώς στις αποθήκες τόσα χρόνια, εκπληκτικά έργα ζωγραφικής μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων. Η αναγέννηση και ο εμπλουτισμός της Δημοτικής Πινακοθήκης είναι εκ των ων ου άνευ εάν θέλουμε να επαναφέρουμε τον Δήμο μας εκεί που του αξίζει και να τον σηκώσουμε πολύ ψηλότερα.

Και βεβαίως  εμείς στο Ανάπλι Εμπρός! επιμένουμε στην ίδρυση του Πολιτιστικού Πολυχώρου στην Πόλη μας, ο οποίος θα χωρέσει και τα εργαστήρια εικαστικών Τεχνών. Σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας και εκθέτουν τα έργα τους σε μεγάλες εκθέσεις του κόσμου Θα αποτελεί λοιπόν ο Πολυχώρος το συνδετικό κρίκο του δικτύου Μουσείων της πόλης , η λειτουργία του οποίου θα ανατροφοδοτεί το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου της πόλης μας για τις εικαστικές Τέχνες.

Το Ναύπλιο μπορεί  και πρέπει να απογειωθεί.

Και αυτό θα είναι προς όφελος όλων των δημοτών και κυρίως  των επόμενων γενεών και βεβαίως  όλα αυτά επιβεβαιώνουν το ακράδαντο πιστεύω μας  για ένα νέο βιώσιμο μοντέλο τουρισμού για όλο τον χρόνο προς τεράστιο όφελος όλων.

Στο χέρι μας,, στο χέρι και την ψήφο των πολιτών είναι να καταστήσουμε το Ναύπλιο και όλον τον Δήμο υπόδειγμα μίμησης.  Με το Ανάπλι εμπρός! σε συνεργασία με το Όραμα Δημιουργίας στην δημοτική αρχή την επόμενη πενταετία.

Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Ας μην χάσουμε τη μεγάλη ευκαιρία!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis