home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκαδία: Εξιχνίαση κλοπών – Παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα και δύο άτομα ακόμα για υπόθαλψη εγκληματία
περιπολικο αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 5 περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, της Ηλείας και της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (20.6.2023) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αρκαδίας, τρεις ημεδαποί, δύο 25χρονοι και 35χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο ένας 25χρονος κατηγορείται και για επικίνδυνη οδήγηση.

Τι έδειξε η έρευνα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.6.2023 έως και την 20.6.2023, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Ηλείας και της Κορινθίας, είχαν διαπράξει 2 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, καθώς και 3 περιπτώσεις κλοπών κρατικών πινακίδων από οχήματα, όπου στη συνέχεια τις τοποθετούσαν σε δικά τους οχήματα, προκειμένου να δυσκολεύουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων,  χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης εντόπισαν τον έναν 25χρονο, όπου και συνελήφθη, ενώ στη θέα των αστυνομικών, ο έτερος 25χρονος και ο 35χρονος, όπου επέβαιναν σε όχημα, ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς διέφυγαν προσωρινά της σύλληψης.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, ανωτέρω αστυνομικοί, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.) Αρκαδίας, εντόπισαν φορτηγό όχημα στο οποίο επέβαιναν 26χρονος και 27χρονος και διαπιστώθηκε στο πίσω μέρος αυτού να έχουν αποκρύψει τον 25χρονο και τον 35χρονο.

Ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ ο 26χρονος και ο 27χρονος κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis