home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας

Εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, και η μεταφορά μαθητών στην Αργολίδα και την Κορινθία

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε χθες Τρίτη 20 Ιουνίου. Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η εξειδίκευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου του ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για την κάλυψη εκτάκτων λειτουργικών αναγκών της δομής συσσιτίου.

Επίσης, στην εν λόγω συνεδρίαση η Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -για τα σχολικά έτη 2023 – 2024, 2024 – 2025 και 2025 – 2026- στην Αργολίδα και την Κορινθία. Στην δεύτερη ο διαγωνισμός θα αφορά και στους μαθητές που φοιτούν στο Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την υλοποίηση φέτος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, δημιουργίας δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση το πρακτικό του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου στην ηλεκτρονική δημοπρασία για το έργο της παράκαμψης Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη, στη Μεσσηνία, το οποίο αφορά στη διέλευση του δρόμου από την περιοχή της αρχαίας ακρόπολης του Πεταλιδίου, με προϋπολογισμό περί τα 15 εκ ευρώ, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ακόμα, η Επιτροπή ανέδειξε οριστικό μειοδότη στο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της εθνικής οδού 74 Τρίπολη – Πύργος στο τμήμα από Καρκαλού έως Σταυροδρόμι, όπως επίσης και προσωρινούς μειοδότες στα έργα α) αποκατάστασης του οδικού δικτύου σε πυρόπληκτες περιοχές της Δ.Ε. Ηραίας στον Δήμο Γορτυνίας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και β) αποκατάστασης επαρχιακών οδών 48 και 49 από Γέφυρα Μπερτσιάς προς Νεοχώρι – Χώρα – Ράχες και Ελαία (όρια νομού), προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Εξ άλλου, εγκρίθηκε η διενέργεια αφ’ ενός δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο βελτίωσης και συντήρησης της 7ης εθνική οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία και αφ’ ετέρου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία (υποέργο 1, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης) με προϋπολογισμό 255.973,65 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Τέλος, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή προέβη επίσης στην έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 75.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ή 93.992 (με ΦΠΑ) έργο της αποκατάστασης της λειτουργίας γεώτρησης του ΤΟΕΒ Γουβών, στη Λακωνία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button