home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανδρουλάκης από Πάτρα: Υπάρχει κοροϊδία και περιφρόνηση των πραγματικών προβλημάτων του ελληνικού λαού

«Η προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας για αυξήσεις της τάξης του 25% στους μισθούς, υπολείπεται σαφώς των ρητών δεσμεύσεων της προς την Κομισιόν», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανδρουλάκης από Πάτρα 5

Στο πλαίσιο ομιλίας του χθες στην Πάτρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε τη δημόσια παραδοχή του μέχρι πρότινος αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ότι η προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας για αυξήσεις της τάξης του 25% στους μισθούς, υπολείπεται σαφώς των ρητών δεσμεύσεων της προς την Κομισιόν.

«Στα προεκλογικά σποτ της η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται αύξηση κατά 25% των μισθών του ιδιωτικού τομέα, αλλά στο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεσμεύεται για αυξήσεις μόλις 13%. Καταλαβαίνω τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας εδώ στην Αχαΐα που είχαν την έμπνευση να υποδεχθούν με βάγια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανέστατα τα βάγια τα άπλωσαν, γιατί νομίζουν ότι όπως ο Χριστός έκανε το θαύμα στην Κανά και πολλαπλασίασε τον οίνο και τον άρτο, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης το 13% που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα το κάνει 25%. Απλά, λέω στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας που είχαν αυτήν τη γραφική έμπνευση με τα βάγια ότι στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει ούτε Μεσσίας ούτε θαύμα. Υπάρχει κοροϊδία και περιφρόνηση των πραγματικών προβλημάτων του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να μην μένουν όμηροι της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά «να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να έχει ξανά η Νέα Δημοκρατία έναν πραγματικό αντίπαλο και όχι τον “χρυσό” της χορηγό, τον κ. Τσίπρα. Έναν πολιτικό αντίπαλο με γνήσιο προοδευτικό λόγο, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα εγγυηθεί τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος, στη διάκριση των εξουσιών, στη βιώσιμη ανάπτυξη με οφέλη για όλους τους Έλληνες. Απέναντί μας στις 25 Ιουνίου δεν έχουμε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. Έχουμε τον κίνδυνο της παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, της ασυδοσίας και της αλαζονείας. Γι’ αυτό, όλοι μαζί, να τον αντιμετωπίσουμε, με το ΠΑΣΟΚ ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση αύριο και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση μετά από κάποια χρόνια που ο αγώνας μας θα δικαιωθεί πλήρως. Καλώ λοιπόν κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό Έλληνα, ό,τι και αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, να ακουμπήσει τις ελπίδες του στη νέα προσπάθεια της Δημοκρατικής Παράταξης. Στην προσπάθεια της ενότητας, της ανανέωσης, της πολιτικής αυτονομίας. Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αναγέννησης του Κινήματός μας».

Αναφερόμενος στη διχαστική αντιπαράθεση, που ενίοτε επιλέγουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε τον χαρακτηρισμό «εθνική εξαίρεση» που ανταλλάσουν.

«Εμείς με πολιτικό πολιτισμό ασκούμε κριτική στους αντιπάλους μας. Χωρίς να διχάζουμε. Είναι ντροπή σε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα κάποιοι να μιλούν συνεχώς για εθνικές εξαιρέσεις. Είτε είναι ο κ.Τσίπρας με τον κ.Καμμένο είτε ο κ.Μητσοτάκης με την παρέα του. Γι’ αυτό, στις 25 Ιουνίου το Κίνημά μας πρωταγωνιστής ξανά απέναντι στις απαράδεκτες αυτές πρακτικές. Η πατρίδα δεν είστε εσείς. Η πατρίδα είναι όλος ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που παραδόθηκε χθες στις δικαστικές αρχές, ο κ. Ανδρουλάκης θύμισε την έκθεση της Αρχής Διαφάνειας, που ήδη από το 2021 εντόπιζε τους υπεύθυνους για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης.

«Τι έκανε ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Καραμανλής; Είχε κρατήσει την έκθεση της Αρχής Διαφάνειας στο συρτάρι του, αντί να την πάει στον εισαγγελέα. Δεν δίστασαν να παρανομήσουν για το ρουσφέτι, που αφορούσε στον μοιραίο σταθμάρχη. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και θα πληρώσουν για τους 57 συμπολίτες μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους. Θα τους κρίνει η Δικαιοσύνη και όχι η εκλογική τους περιφέρεια, όπως υπονοούν τα επικοινωνιακά συστήματα της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis