home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ιδρύθηκε το ClimaNet, για την κλιματική ουδετερότητα χωρίς εμάς

Για μια ακόμα φορά απούσες οι πόλεις της Πελοποννήσου, πλην Καλαμάτας, λες και δεν υπάρχουν κλιματικές αλλαγές
Γιάννενα ίδρυση climanet3 768x346

Στην ίδρυση του Δικτύου Συνεργασίας, ClimaNet, για την κλιματική ουδετερότητα, προχώρησαν την Πέμπτη (16/6) στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, 6 ελληνικές πόλεις και μία Κυπριακή, συμμετέχοντας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης ως το 2030.

Οι πόλεις αυτές είναι: Αθήνα, Γιάννενα, Καλαμάτα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, από την Ελλάδα και η Λεμεσός από την Κύπρο.

Τα προγράμματα υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξοικονόμηση ενέργειας, και θα διατεθούν το επόμενο διάστημα 100 εκατομμύρια για να χρηματοδοτηθούν ενεργειακές κοινότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Μπακογιάννης τόνισε ότι η δικτύωση στην οποία προχωρούν οι έξι ελληνικές πόλεις μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες της Ευρώπης.

Ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα διατεθεί ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ στις έξι ελληνικές πόλεις ώστε να προχωρήσουν στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών ή και στην χρηματοδότηση έργων.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως για μια ακόμα φορά οι πόλεις της Πελοποννήσου, πλην Καλαμάτας, παραμένουν έξω από ένα δίκτυο μέσω του οποίου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis