home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες 48 ώρες –  Έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Πελοπόννησο

Για ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα για την εποχή κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης
καιρός Ναύπλιο

Για μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα για την εποχή κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης συνιστώντας προσοχή για το επόμενο 48ωρο. Οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται αυτή τη στιγμή προς τη βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να γενικευτούν τις επόμενες ώρες ενώ θα κορυφωθεί και η έντασή τους.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, το κύμα κακοκαιρίας θα προκαλέσει πιο έντονα καιρικά φαινόμενα στις εξής περιοχές:

Σήμερα, Σάββατο, στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Αύριο, Κυριακή, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα αναμένονται σε όλη τη χώρα νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία- ειδικότερα στη Χαλκιδική- στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Το βράδυ προβλέπεται ύφεση των φαινομένων στα δυτικά και σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και το θερμόμετρο θα φτάσει κατά τόπους τους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά και τα νότια οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5-6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βοριάδες 3-5 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, «σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε αυτό το κύμα κακοκαιρίας το οποίο στο πέρασμά του μπορεί να αφήσει πολλά προβλήματα και το επισημαίνουμε αυτό με όσο πιο έντονο τρόπο μπορούμε για έναν λόγο παραπάνω και που έχει να κάνει με την εποχή που βρισκόμαστε και που είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε το μήνυμα της υψηλής επικινδυνότητας στους πολίτες τη στιγμή που πολλοί μπορεί να βρίσκονται ακόμη και σε καλοκαιρινές διακοπές.

Γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι λίγα χρόνια πίσω αντίστοιχες καιρικές καταστάσεις άφησαν στο πέρασμά τους ακόμη και νεκρούς, στην περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και της Εύβοιας. Τι κι αν λοιπόν βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, ο καιρός δε λαμβάνει υπόψη του την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και λειτουργεί με τους δικούς του χαοτικούς νόμους και κανόνες τους οποίους ο άνθρωπος – η επιστήμη προσπαθεί να προσεγγίσει και μόνο.

Στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε την όλη κατάσταση και να βοηθήσουμε από την πλευρά μας στο μέτρο του δυνατού στην ενημέρωση των πολιτών, παραθέτουμε τους επεξεργασμένους από το μετεωρολογικό μας μοντέλο χάρτες βροχόπτωσης θέτοντας σε πλαίσιο ενδεικτικά τις περιοχές όπου προγνωστικά εμφανίζουν τον υψηλότερο βαθμό επικινδυνότητας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis