home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δήμος Μεσσήνης: Αναγκαίες οι πρωτοβουλίες για εύρεση και παραχώρηση κτιρίων για την φιλοξενία εργατών γης

Τι αναφέρει ο Επικεφαλής Συνδυασμού Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης, Γιάννης Λάσκαρης
Γιάννης Λάσκαρης 1

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού Επανεκκίνηση, Γιάννης Λάσκαρης, τόνισε πως είναι αναγκαίες οι πρωτοβουλίες για εύρεση και παραχώρηση κτιρίων για την φιλοξενία εργατών γης στον Δήμο Μεσσήνης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «δεν επιλύονται εύκολα όπως φαίνεται τα προβλήματα από την έλλειψη εργατών γης και σίγουρα στον Δήμο Μεσσήνης όπως και σε ολόκληρη την χώρα ο πρωτογενής τομέας έρχεται αντιμέτωπος ξανά με το πρόβλημα αυτό. Καθώς λοιπόν παραμένει φλέγον για τον αγροτικό κόσμο το ζήτημα των εργατών γης ,προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, απαιτούνται και  από την μεριά της αυτοδιοίκησης πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.

Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν στον Δήμο Μεσσήνης να γίνει άμεσα καταγραφή των κτιρίων που υπάγονται στον Δήμο, να δημιουργηθεί ειδικό μητρώο όπου θα καταγράφεται η κατάσταση τους και κατά πόσο είναι λειτουργικά και μπορούν να φιλοξενήσουν για την επόμενη χρονιά τουλάχιστον, εργάτες γης. Μιλάμε πάντα για κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται ανήκουν στον Δήμο Μεσσήνης και βρίσκονται διάσπαρτα στις δημοτικές ενότητες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis