home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών

Καταγγελία για την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με την παράνομη απασχόλησή τους
Βοήθεια στο σπίτι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη και την Δημοτική Αρχή για την νέα του… έμπνευση εις βάρος των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να λειτουργεί σε βάρδιες έως τις 9.00 το βράδυ και για την συνέχιση του εργασιακού μεσαίωνα με την παράνομη απασχόληση των εργαζομένων σε διπλά και τριπλά αλλότρια, μη συναφή με τις ειδικότητες τους και το πρόγραμμα αντικείμενα κατά παράβαση του άρθρου 35 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Νεάπολης -Συκεών, αλλά και σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, εδώ και 20 χρόνια προσφέρουν με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα τις υπηρεσίες τους στους ωφελούμενους δημότες, με αποκορύφωμα την περίοδο της πανδημίας. Σε αναγνώριση του έργου τους και μετά από πολύχρονο αγώνα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατάφερε με την προκήρυξη 4Κ/2020 να μονιμοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, αντί να συνεργαστούν και να ακούσουν τις απόψεις και τις προτάσεις των εργαζομένων, ώστε να παρέχονται ακόμη ποιοτικότερες υπηρεσίες στους ωφελούμενους-δημότες, αυταρχικά και αλαζονικά επιχειρούν να καθιερώσουν την λειτουργία της υπηρεσίας σε βάρδιες και μάλιστα χωρίς την προβλεπόμενη από την Νομοθεσία αναφορά των λόγων, της χρησιμότητας, της ιδιοτυπίας ή του είδους ή της μορφής της υπηρεσίας για τους οποίους καθίσταται απαραίτητη η λειτουργία σε βάρδιες, όπως προέκυψε και κατά την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μέχρι σήμερα, εκτελούν είσπραξη χρημάτων για εκδρομές των Κ.Α.Π.Η., συνοδεία των ηλικιωμένων του Κ.Α.Π.Η. σε εκδηλώσεις αναψυχής, φυσιοθεραπείες σε Μέλη των Κ.Α.Π.Η., φύλαξη κτηρίων του Κ.Α.Π.Η., γραμματεία για τα Μέλη των Κ.Α.Π.Η., καθώς και γραμματεία και βοήθεια στους γιατρούς των Κ.Α.Π.Η.

Δεν θα ανεχτεί η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., οι πρόσθετες και άσχετες υπηρεσίες, να συνεχίσουν να εκτελούνται από τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με καταφανή παράβαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και με την απειλή της απόλυσης.

Εάν ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών θέλει να παρέχει στους Δημότες  και αυτές και άλλες Κοινωνικές Υπηρεσίες, τον καλούμε να απαιτήσει και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α καλεί την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) να επαναφέρει στην νομιμότητα και στην τάξη τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών και να διαφυλάξει και να διασώσει την έκπτωση υπηρεσιών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως επίσης και την στήριξη της σε κάθε απόφαση του Σωματείου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis