home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το κόσμημα της Μάνης με το Ομηρικό όνομα

Η Καρδαμύλη είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό το οποίο απέχει 38 χλμ. από την Καλαμάτα και έχει χαρακτηριστεί από το ΥΠΠΟΑ ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το κόσμημα της Μάνης με το Ομηρικό όνομα
Καρδαμύλη (4)

Την εποχή του Ομήρου συναντούμε για πρώτη φορά το όνομα Καρδαμύλη, ως μια από τις επτά πόλεις που θα πρόσφερε ως προίκα ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα, για να επιστρέψει στη μάχη κατά την πολιορκία της Τροίας.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Μάνη, με παραδοσιακή αυστηρή αρχιτεκτονική, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα. Η Καρδαμύλη είναι ο ιδανικός τόπος διακοπών, ενώ προσφέρεται και ως η κατάλληλη περιοχή για μεγάλες περιόδους χαλάρωσης. Ένα μοναδικό σκηνικό που καλύπτει όλα τα γούστα, ικανό να μαγέψει τον καθένα.

Καρδαμύλη (3)

Στην Παλιά Καρδαμύλη βρίσκονται τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και των αρχαίων οχυρώσεων, ο Μεταβυζαντινός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, με την καμπάνα – λάφυρο των πειρατών.

Οι δρόμοι από  την Καρδαμύλη οδηγούν στα χωριά Πλάτσα, Θαλάμες, Στούπα, και Άγιο Νικόλα. Πιο μακριά βρίσκονται το Οίτυλο, η Αρεόπολη και τα Σπήλαια του Δυρού.

Καρδαμύλη (1)

Για μπάνιο προσφέρονται η ομώνυμη παραλία του χωριού, τα Ριτσά, η Χαλικιά, ο Σάλιος και το Νέο Προάστιο.

Η Καρδαμύλη είναι ιδανική αφετηρία για ορειβάτες, αφού από την Καρδαμύλη ξεκινούν μονοπάτια που καταλήγουν ακόμα και στην κορυφή του Ταΰγετου. Αξίζει μια επίσκεψη στο φαράγγι  του Βυρού, μήκους 20 χιλιομέτρων, όπου βρίσκονται οι πηγές του ομώνυμου ποταμιού και οι λαξεμένοι τάφοι των Διόσκουρων.

Βίντεο: kostas kapidis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis