home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεγάλη τραγωδία στην Πύλο – 59 οι νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί πάνω από 100 άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα
Ναυάγιο στην Πύλο

Μεγάλη τραγωδία στην Πύλο με το ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με τους νεκρούς να ξεπερνάνε τους 30. Σύμφωνα τις αρχές μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί πάνω από 104 άτομα, τα οποία μεταφέρονται στην Καλαμάτα, με το σκάφος “Mayan Queen IV”, σημαίας Νήσων Κέιμαν, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

4 άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με συμπτώματα αφυδάτωσης και υποθερμίας, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr, οι πρόσφυγες και μετανάστες, που αποβιβάστηκαν από το σκάφος ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι, αρκετοί εξ αυτών ξυπόλυτοι και άλλοι σκεπασμένοι πρόχειρα με κάποιες κουβέρτες.

Σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση οι επιβεβαιωμένοι νεκροί αυτή την ώρα ανέρχονται στους 30, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην Καλαμάτα αναμένεται να φτάσει σε λίγες ώρες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κινητοποίηση των Αρχών είναι πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα, ενδεικτικό και της σοβαρότητας της κατάστασης. Σε κατάσταση συναγερμού πέρα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Κυπαρισσίας, καθώς και αυτά της Λακωνίας και της Αρκαδίας, ενώ έχει κληθεί να βρίσκεται στην υπηρεσίες όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, που έχει φτάσει στην Καλαμάτα μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο της πόλης, έχουν μεταφερθεί συνολικά 17 άτομα, ενώ στο λιμάνι βρίσκονται και θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί 2 ειδικές μονάδες Ιατρικής Καταστροφών, που αξιολογούν την κατάσταση όλων των διασωθέντων και κρίνουν αν τελικά χρήζουν περαιτέρω ιατρικής βοήθειας.

Δείτε το βίντεο απο την επιχείρηση:

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όπως αναφέρει το Λιμεναρχείο, «αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εκατό (100) άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, τέσσερα (04) άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δεκαεπτά (17) σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis