home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυτοψία και διαβούλευση για υδατοδρόμιο στο Ναύπλιο. Θα επιτραπεί στα υδροπλάνα να φτάνουν στο λιμάνι;

Η διαδρομή των υδροπλάνων μέσα στο λιμάνι μέχρι το σημείο που θα πλευρίζουν την προβλήτα, στο μικροσκόπιο του ΚΑΣ

Παράγοντες και υπεύθυνοι του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα κάνουν αυτοψία στο λιμάνι του Ναυπλίου προκειμένου να αποφασίσουν για την έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Λειτουργία του εμπορικού και επιβατικού Λιμένα Ναυπλίου, εκβάθυνση του λιμένα και υποστήριξη κρηπιδωμάτων», για τη δημιουργία του Υδατοδρομίου που σχεδιάζεται να γίνει στο Ναύπλιο.

Η συνεδρίαση – διαβούλευση του ΚΑΣ θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12:30, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, προεδρεύοντος του γενικού γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των μελών του ΚΑΣ, θα παραβρεθούν η έφορος αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, ενώ υπάρχει πρόθεση να παραβρεθούν και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.

Όσο αφορά την αυτοψία που θα διενεργηθεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παράγοντες του υπουργείου πολιτισμού και τα μέλη του ΚΑΣ, θα κινηθούν με βάρκα, ώστε να διαπιστώσουν τη διαδρομή των υδροπλάνων μέσα στο λιμάνι μέχρι το σημείο που θα πλευρίζουν την προβλήτα.

Κατά την αυτοψία θα γίνει και επιτόπια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς -το λιμενικό ταμείο Ναυπλίου και τον Δήμο Ναυπλιέων-, προκειμένου να εξετασθούν και να συζητηθούν όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν το συγκεκριμένο έργο.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας το θέμα θα επανεισαχθεί στο ΚΑΣ για γνωμοδότηση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis