home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έγκαιρες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Καλλιτεχνικά σχολεία ζητά η ΕΛΜΕ

Όχι στην ωρομίσθια και ελαστική εργασία
Καλλιτεχνικό Σχολέιο Αργολίδας (9)

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά ζητά την έγκαιρη πρόσληψη εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία και να σταματήσει η ωρομίσθια και ελαστική εργασία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που εργάζονται σαν εκπαιδευτικοί χορού και κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας, αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία, με ό, τι σημαίνει αυτό για τον μισθό και τα εργασιακά τους δικαιώματα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει παγιωθεί οι συνάδελφοι αυτοί να προσλαμβάνονται των Ιανουάριο κατά τις … γνωστές τακτικές κάλυψης των κενών από το Υπουργείο Παιδείας. Μόνο την φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 και έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων (όπως π.χ. του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας) και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών-Καλλιτεχνικών Σχολείων, διαφοροποιήθηκε η κατάσταση αυτή. 

Είναι αυτονόητο πως αυτή η κατάσταση αποτελεί πέρα από εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων και χτύπημα του δικαιώματος των μαθητών στην μόρφωση. Αφού επιλέγουν καλλιτεχνικό σχολείο … χωρίς όμως εκπαιδευτικούς για χορό και κινηματογράφο!

Απαιτούμε την έγκαιρη εκκίνηση των διαδικασιών για την πρόσληψη ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου, ώστε να βρίσκονται οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες στα σχολεία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024. Παράλληλα απαιτούμε:

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis