home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΜεσσηνία

Ο ειδικός «ατμοκαθαριστής» ξεκίνησε το έργο του στην Καλαμάτα

Ειδικό μηχάνημα αφαίρεσης ρύπων, τσιχλών και βρομιάς καθαρίζει 10.000 τ.μ. στο κέντρο της πόλης

Πρεμιέρα έκανε την π. εβδομάδα το ειδικό μηχάνημα αφαίρεσης ρύπων, τσιχλών και βρομιάς από πεζοδρόμια και πλατείες στην Καλαμάτα. Ο ειδικός «ατμοκαθαριστής» ξεκίνησε το έργο του από το κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα από την Κεντρική Πλατεία – Βας. Γεωργίου και τον πεζόδρομο της Αριστομένους, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται σε δύο εβδομάδες να έχουν καθαριστεί περί τα 10.000 τμ στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ειδικό μηχάνημα χαμηλής πίεσης και παραγωγής ατμού 150 βαθμών Κελσίου, που καθαρίζει και ουσιαστικά απολυμαίνει τις επιφάνειες στο δημόσιο χώρο.

Καθαρισμός τσίχλες μηχάνημα Καλαμάτα (1)

Καθαρίζει τις επιφάνειες από τσίχλες, χρόνιους ρύπους, βρομιά, έλαια, σκουριά, και από όποια άλλη ρυπογόνο αιτία, σε πλατείες, πεζοδρόμια, σιντριβάνια σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας όπου υπάρχει ανάγκη επέμβασης. Το ειδικό μηχάνημα διαθέτει φυσικό τύπο ζεστού ατμού και μεταβλητές ατσάλινες βούρτσες διπλής φοράς, προσφέροντας έναν ασφαλή, βαθύ θερμο-μηχανικό καθαρισμό. Η διαδικασία έχει χαμηλή κατανάλωση νερού και χαμηλή στάθμη πίεσης, συνεπώς η ρύπανση απομακρύνεται χωρίς να καταστραφεί η επιφάνεια.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη επιφανειών όπως σε άσφαλτο, φυσικό και έγχρωμο σκυρόδεμα, πέτρα, μάρμαρο και πολλά άλλα. Αφαιρεί χωρίς υπολείμματα τσίχλες και άλλες μόνιμες ρυπογόνες ουσίες, ιζήματα, ρητίνη, έλαιο, λίπος και συστάδες ζιζανίων που συναντάμε σε αστικό περιβάλλον.

Καθαρισμός τσίχλες μηχάνημα Καλαμάτα (3)

Με τον θερμομηχανικό καθαρισμό (χαμηλή πίεση – υψηλή θερμοκρασία) μειώνεται κατά πολύ η κατανάλωση νερού και ταυτόχρονα δεν υπάρχει μεγάλη όχληση στους περαστικούς ούτε εκτοξεύονται νερό και υπολείμματα ακαθαρσιών στον περιβάλλοντα χώρο.

Σημειώνεται ότι ο καθαρισμός, καθώς και η απομάκρυνση κάθε ξένου υλικού από τις επιφάνειες απαιτεί εξειδικευμένη λεπτομερή και χρονοβόρα εργασία, με χρήση ειδικών υλικών και τεχνικών κατά περίπτωση, η οποία δεν εμπίπτει στις συνήθεις εργασίες του οδοκαθαρισμού, τις οποίες καλύπτει το υπάρχον εργατοτεχνικό προσωπικό του Τμήματος Καθαριότητας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button