home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τ. Λάμπρου: Ψήφισμα για το δάσος της Κορακιάς – Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευτεί

Απαιτείται να αντιδράσουμε, να εκφράσουμε την ισχυρή βούληση μας ότι το δάσος της Κορακιάς δεν μπορεί να πουληθεί, δεν μπορεί να οικοδομηθεί
Δάσος

Ψήφισμα για την προστασία του δάσους της Κορακιάς, από κάθε κακόβουλο σχέδιο, ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας και Επικεφαλής της ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ., Τάσος Λάμπρου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος,                                                                                        

«Κ. Πρόεδρε,

Ζητώ στο Δημοτικό μας Συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 07/06/2023 να εκδοθεί ψήφισμα- απόφαση  για την προστασία του δάσους της Κορακιάς, από κάθε κακόβουλο σχέδιο από όποιον και εάν προέρχεται, που καταστρατηγεί το χαρακτήρα του και θέλει να εισέλθει το δάσος σε φάση πώλησης και οικιστικής –οικονομικής «εκμετάλλευσης».  

Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε στην ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύματα, ολοκληρωμένα ρεπορτάζ τα οποία παρουσίαζαν διεξοδικά όλες τις δράσεις ορισμένων που μετά την μεγάλη φωτιά την συγκεκριμένη περιοχή είχαν βάλει στόχο να ακυρωθεί ο δασικός χαρακτήρας του, να μην μπει σε καθεστώς αναδάσωσης, και να αποδοθεί στον οικοδομικό συνεταιρισμό για οικιστική χρήση.

 Τα δημοσιεύματα ήταν συγκλονιστικά, δημιούργησαν πολλαπλά ερωτήματα, ανέδειξαν αυτά τα κακόβουλα σχέδια, και για μία ακόμη φορά αντιληφθήκαμε πως κάποιοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το οικονομικό τους συμφέρον, δεν λογαριάζουν την προβλεπόμενη νομοθεσία και την βούληση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, των Δημοτών μας που έχουν ως κύρια προτεραιότητα την προστασία του δάσους της Κορακιάς, αυτού του φυσικού πνεύμονα της Ερμιονίδας.

Σας θυμίζω ότι το θέμα έχει ξανά απασχολήσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο κατά το παρελθόν τόσο σε επίπεδο Δήμου Κρανιδίου όσο και σε επίπεδο Δήμου Ερμιονίδας, γιατί  πάντα κατά καιρούς κάποιοι αξιοποιώντας γνωριμίες, επαφές, διαβουλεύσεις, περιβάλλοντα, συμφέροντα με την κεντρική διοίκηση είχαν πάντα ένα στόχο να πουληθεί  αυτή η επίμαχη έκταση του οικοδομικού συνεταιρισμού των αξιωματικών του Π.Ν .

Πως να ακυρωθεί ο δασικός της χαρακτήρας, πως να οικοδομηθεί, πως να ακυρωθεί στην πράξη η αυστηρή δασική νομοθεσία, τι τροπολογίες θα περάσουν στη Βουλή για να υλοποιηθεί το σχέδιο τους.  Απαιτείται να αντιδράσουμε, να εκφράσουμε την ισχυρή βούληση μας ότι το δάσος της Κορακιάς πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευτεί, δεν μπορεί να πουληθεί, δεν μπορεί να οικοδομηθεί.

Οι ενεργοί πολίτες θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή όπως και τα προηγούμενα χρόνια που είχαν οργανώσει μια μεγάλη αγκαλιά για να προστατεύσουν το δάσος μας από την φωτιά και από άλλα κακόβουλα σχέδια.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis