home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Άργος: Γιοφύρι της Άρτας ο δρόμος Ελληνικό – Τουρνίκι

Από τον Άννα στον Καϊάφα για λίγη άσφαλτο

Πάνω από μια 15ετία και βάλε είχε να πέσει άσφαλτος στην ορεινή περιοχή του Ελληνικού- Κρύας Βρύσης- Κρυονερίου- Τουρνίκι.

Η Δημοτική αρχή του Δημήτρη Πλάτη, μετά από έντονες βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις που απέκλεισαν την επικοινωνία των χωριών δυτικά του Άργους στους πρόποδες του Κτενιά, είχε προωθήσει μια μελέτη όπου προβλέπονταν έργα στήριξης του οδοστρώματος, διευθέτηση των σημείων κατολισθήσεων και αποστραγγιστικά εκατέρωθεν του δρόμου. Από το μεγαλόπνοο αυτό έργο που θα ξανάδινε ζωή στα ορεινά μέρη του Άργους, έγινε μόνο απομάκρυνση των χωμάτων που έκοβαν τον δρόμο σε δύο τουλάχιστον σημεία και τίποτα άλλο.

ασφαλτόστωση Ελληνικό 11

Τσοπάνηδες και λιγοστές οικογένειες που έμεναν εκεί, έπρεπε να εγκαταλείψουν τα χωριά τους, αν ήθελαν να ζήσουν.

Η περιφέρεια που στην συνέχεια ανελάμβανε το έργο, προτίμησε να ρίξει τα χρήματα αυτά αλλού αφού οι λιγοστοί ψήφοι των τριών χωριών ελάχιστα θα την ωφελούσαν. Τα χρόνια περνούσαν και η αγωνία των κατοίκων των χωριών μεγάλωνε όσο εξαφανίζονταν και τα τελευταία ίχνη ασφάλτου από τον δρόμο και μεγάλες λακκούβες επέτρεπαν μονάχα αγροτικά να τους διαβούν.

Πριν λίγες μέρες έστω και με μια απλή ασφαλτόστρωση άρχισε να ξαναζωντανεύει η ελπίδα συχνότερης επίσκεψης της πατρογονικής γης δεκάδων κατοίκων των τριών χωριών.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Άργους – Μυκηνών κατάφερε να βρει κονδύλια για ασφαλτοτάπητα.

ασφαλτόστωση Ελληνικό 4

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Ελληνικού, Παναγιώτης Καπετάνιος, περιχαρής για το έργο, «ο δρόμος αυτός ήταν έτοιμος να πέσει άσφαλτος το 2019, αλλά η Περιφέρεια το απένταξε. Μετά από 4 χρόνια το υλοποιεί ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να μπορούν να επισκέπτονται τα πανέμορφα αυτά χωριά μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button