home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

ΚΚΕ Αργολίδας: Το «θαύμα» του Τουρισμού

Η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ αναρωτιέται αν πρόκειται τελικά για «θαύμα» του Τουρισμού

Η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ αναρωτιέται αν πρόκειται τελικά για «θαύμα» του Τουρισμού, αφού τα έσοδα του 2023 θα φτάσουν τα 19 δις ευρώ, όμως πολλά νοικοκυριά δεν θα πάνε ούτε και φέτος διακοπές εξαιτίας του τεράστιου κόστους μετακίνησης και διαμονής.

Όπως σημειώνει, «τα 18,5 με 19 δις. Ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη σκληρή πραγματικότητα του «τουριστικού θαύματος». Δεν μας είπε για παράδειγμα ο πρώην υπουργός αν στις προβλέψεις μετράει και τα έσοδα από τις παραιτήσεις εργαζομένων στην Κρήτη, που δεν θα αντέξουν τη δουλειά και για να αποχωρήσουν θα πρέπει να πληρώσουν «ποινική ρήτρα» 5.000 ευρώ που επέβαλε η εργοδοσία.

 Επίσης, δεν μας έκανε προβλέψεις για το πόσοι δεν θα πάνε διακοπές και φέτος (τουλάχιστον τα μισά λαϊκά νοικοκυριά) λόγω του τεράστιου κόστους μετακίνησης, διαμονής κ.ά. Πίσω από τη βιτρίνα του τουρισμού, κρύβονται η άγρια εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων και η αδυναμία εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών να κάνουν έστω και λίγες μέρες διακοπές μακριά από το σπίτι τους. Κι αυτό μόνο «θαύμα» δεν το λες…».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button