home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Διδασκάλου: «Ζωντανεύει» το Ενετικό κτήριο του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο

Ανοίγει ο δρόμος της αποκατάστασης και ανάδειξης ενός ακόμη μνημείου της ιστορικής πόλης
Ενετικό κτήριο

Μια ακόμα πολιτιστική παρέμβαση από το ΥΠΠΟΑ πραγματοποιείται στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου και το Ενετικό κτήριο του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Διδασκάλου.

Όπως σημείωσε, “με την υπογραφή, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, της ανάθεσης του ερευνητικού προγράμματος “Καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης, ερμηνεία της παθολογίας, της σεισμικής συμπεριφοράς και προτάσεις στερέωσης του Ενετικού Κτηρίου Αγίου Γεωργίου, στο Ναύπλιο” από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανοίγει ο δρόμος της αποκατάστασης και ανάδειξης ενός ακόμη μνημείου της ιστορικής πόλης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υλοποιεί τον στρατηγικό του σχεδιασμό για την προστασία και ανάδειξης των μνημείων της περιοχής, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και τα ορόσημα τα οποία έχει θέσει από την πρώτη ημέρα της κυβερνητικής θητείας.”

«Συνεχίζουμε το έργο μας, προστατεύουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά, αναβαθμίζουμε τον πολιτιστικό χάρτη της χώρας», συνέχισε ο Γ. Διδασκάλου στη δημοσίευσή του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis