home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Χάος στα Λύκεια: Θα έδιναν εξετάσεις αλλά πουθενά τα θέματα

«Έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων - Μπλοκάρισαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις - Τι λέει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας

Συναγερμός εν μέσω εξετάσεων σήμανε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στα Λύκεια, καθώς οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων αδυνατούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων (Τ.Θ.Δ.Δ) για να κληρώσουν, όπως ορίζει η νομοθεσία, τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ έπεσε, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να αντλήσουν τα θέματα δύο ή τρεις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, ανάλογα με το μάθημα στο οποίο διαγωνίζονται οι μαθητές.

Ο Πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου δήλωσε ότι «από τη μεριά του ΙΕΠ γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ανά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, ο/η Διευθυντής/- ντρια και ο/η οικείος/-α ή οι οικείοι/-ες διδάσκοντες/-ουσες, κληρώνουν άπαξ τα προς εξέταση από την Τ.Θ.Δ.Δ. θέματα (έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου).

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Σταματήστε να παίζετε με τα νεύρα των μαθητών

«Από νωρίς το πρωί έχει πέσει η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και σε όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα σχολεία αδυνατούν να βγάλουν θέματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εξετάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει αφήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έχουν πάει στα σχολεία από τις 6:30 το πρωί να περιμένουν να κληρωθούν τα θέματα και χιλιάδες μαθητές καρφωμένους στα θρανία τους να περιμένουν πότε θα ελεήσουν να φτιάξουν το σύστημα εντείνοντας την αγωνία τους, για το πότε θα δώσουν το μάθημα.

Είναι δε, τόση η επιμονή τους στο συγκεκριμένο μέτρο που δε δίνουν μια απλή οδηγία, οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το απλό αυτό ζήτημα στις ενδοσχολικές εξετάσεις μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει σε κάτι παρόμοιο στις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες.

Εδώ και τώρα σταματήστε να παίζετε με την αγωνία και τα νεύρα των μαθητών!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button