home design 800x400
home design 1170Χ320

Εκλογές 2023: Σπεύδε βραδέως – Λιγότεροι από τους μισούς έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα στο Ναύπλιο

Με αργούς ρυθμούς εκτυλίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Αργολική πρωτεύουσα, 5 περίπου ώρες πριν το κλείσιμο των καλπών
Εκλογικό κέντρο Ναύπλιο

Μικρή είναι η κινητικότητα μέχρι στιγμής στα εκλογικά κέντρα στο Ναύπλιο, όπου μέχρι τώρα έχουν προσέλθει για να ψηφίσουν λιγότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες μας έρχονται λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 21 Μαΐου

Φυσικά οι πολίτες καλούνται σήμερα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι τις 19:00, επομένως δεν αποκλείεται η προσέλευση να αυξηθεί τις επόμενες ώρες στην Αργολίδα, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το ποσοστό αποχής που θα δείξει πού θα έχει κυμανθεί με το κλείσιμο των καλπών. Σε περίπτωση που υπάρξει πολλή κίνηση της τελευταίας στιγμής σε κάποιο εκλογικό τμήμα, έχει την δυνατότητα ο δικαστικός αντιπρόσωπος να παρατείνει ανάλογα την ψηφοφορία.

Λίγο καλύτερη η κατάσταση στα χωριά. Στα Πυργιώτικα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσέλθει μέχρι τώρα για να ψηφίσουν οι μισοί, δηλαδή 200 από τους 400.

Εκλογικό Κέντρο Πυργιώτικα
Φώτο: anagnostis

Έως τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών 2023 θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 7:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, περίπου στις 8:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis