home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΟικονομία

Διεθνής προβολή της Πελοποννήσου στο Peloponnese Food Stories και TBEX Europe 2023

«Ήρθατε στην Πελοπόννησο από πολλά σημεία του πλανήτη και στο εξής θα είσαστε οι πρεσβευτές αυτού του τόπου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Ξεκίνησαν χθες Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, οι εργασίες -στο ξενοδοχείο Grecotel Filoxenia, στην Καλαμάτα– του παγκόσμιου συνεδρίου ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese που διοργανώνει και φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο οποίο συμμετέχουν 360 travel bloggers και εκπρόσωποι των online travel media από δεκάδες χώρες και τουλάχιστον τρεις ηπείρους.

«Ήρθατε στην Πελοπόννησο από πολλά σημεία του πλανήτη και στο εξής θα είσαστε οι πρεσβευτές αυτού του τόπου -και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό-γιατί θα βοηθήσετε να γνωρίσει ο κόσμος τον τόπο μας, να έρθουν εδώ για να γνωρίσουν την ψυχή του λαού μας και την πάντα φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων, αλλά και να γνωρίσουν επίσης και τους αλλεπάλληλους πολιτισμούς που έχουν αναπτυχθεί σε αυτά τα χώματα», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό του.

Ως τη μεγαλύτερη εκδήλωση τουρισμού στην Ελλάδα φέτος χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης το συγκεκριμένο συνέδριο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ποτέ η Πελοπόννησος δεν είχε παρουσιαστεί διεθνώς με τέτοιον συγκροτημένο τρόπο», ενώ υπογράμμισε στη συνέχεια:

«Καλοδεχόμαστε όλους τους επισκέπτες, ιδιαίτερα ανθρώπους που εστιάζουν στο περιβάλλον, στην φύση, στον πολιτισμό, στην ιστορία. Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκουμε έναν τουρισμό που στο επίκεντρό του έχει το περιβάλλον και τον άνθρωπο».

Επιπλέον, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Πελοποννήσου, αλλά και στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα πολλών περιοχών της –«η Πελοπόννησος μετρά χιλιάδες χρόνια ιστορίας και πλήθος περιοχών της φέρουν ονόματα διεθνώς γνωστά, όπως η Σπάρτη, η Κόρινθος, η Επίδαυρος, η Νεμέα, η Αρχαία Μεσσήνη, η Αρχαία Ολυμπία» δήλωσε ο περιφερειάρχης, παρατηρώντας ταυτόχρονα, ωστόσο:

«Πέρα από την ιστορία, στην Πελοπόννησο διαθέτουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον το οποίο φροντίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή και μία γη που παράγει όλα τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται στην διεθνώς γνωστή μεσογειακή διατροφή. Προϊόντα που θα γνωρίσετε και θα απολαύσετε κατά την διάρκεια της παραμονής σας στην περιοχή μας. Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ» κατέληξε ο Π. Νίκας.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ “Peloponnese Food Stories”

Στο μεταξύ, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία το βράδυ της Τρίτη 9 Μαΐου, να ζήσουν στο πλαίσιο του “Peloponnese Food Stories” ένα ξεχωριστό γαστρονομικό -και όχι μόνο- δρώμενο, στην πλατεία Όθωνος, στην Καλαμάτα, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σηματοδότησε την έναρξη του ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese.

Με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος είχε στο πλευρό του καταξιωμένους σεφ, 30 παραγωγούς – τυποποιητές τοπικών προϊόντων και 10 πολιτιστικούς συλλόγους, οι travel bloggers από κάθε γωνιά της Γης, απόλαυσαν τις τοπικές γεύσεις, τις συνταγές, αλλά και τη μοναδικότητα και τη θέρμη της ελληνικής φιλοξενίας.

Στο δρώμενο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθης Αναστασόπουλος, Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο εντεταλμένος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καπέλιος και ο ΕΠΑ και εντεταλμένος σε θέματα συντονισμού αναπτυξιακών εταιρειών περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

Το Συνέδριο

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, στο οποίο την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, πολλές άλλες Περιφέρειες καθώς και δήμοι, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και ένα πλήθος άλλων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα.

Στόχος του συνεδρίου -που από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο- είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες στις εργασίες του έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Kατά την διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), τα FAM trips (Ταξίδια Εξοικείωσης) και τις βραδιές δικτύωσης, στόχος των οποίων είναι να αναδείξουν τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες 2 βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- που ξεκινούν από μεθαύριο Παρασκευή 12 Μαΐου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button