home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παρεμβάσεις σε δύο βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού
Παρεμβάσεις σε δύο βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας

Ξεκίνησε η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού για πάνω στη μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης της ιστορικής μονής της Δήμιοβας, στις παρυφές της Καλαμάτας.

Όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες, Δευτέρα 8 Μαΐου, σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και της Μητρόπολης Μεσσηνίας για το προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ έργο, το οποίο θα εκτελεστεί με εργολαβία.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δέχθηκε χθες στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μεταμόρφωσης, ο οποίος του παρέδωσε την μελέτη που εκπονήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την διαμόρφωση του προαυλίου χώρου του βυζαντινού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο πιο πάνω χωριό της Πυλίας, γνωστό και ως Σκάρμιγκα.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι σύντομα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis