home design 800x400
home design 1170Χ320

ΚΚΕ: Ραντεβού στην Ακροναυπλία

Με αφορμή την “Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών” (9 Μάη), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τη ΚΟ Αργολίδας του ΚΚΕ

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

1 σχόλιο στο ΚΚΕ: Ραντεβού στην Ακροναυπλία

Με αφορμή την “Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών” (9 Μάη), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τη ΚΟ Αργολίδας του ΚΚΕ την Τρίτη 9 Μάη στις 7.30μμ στην Ακροναυπλία, τόπο όπου φυλακίστηκαν δεκάδες κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές, από τη δεκαετία του ’30 έως τη δεκαετία του ‘60. Θα μιλήσει η Μάρω Καλαϊτζή, μέλος της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Με το ΚΚΕ μπροστά, ο λαός είναι παντοδύναμος!

Με το σύνθημα αυτό καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά του νομού να ξεσηκωθούν και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό το καταπιεστικό και σάπιο σύστημα και τα Κόμματα του ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους, στυλοβάτες αυτού του συστήματος, είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή και τους αγώνες του λαού και έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία.

Με το ΚΚΕ μπροστά, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, ο λαός, οι λαοί απέδειξαν, ότι είναι παντοδύναμοι και ανίκητοι όταν παλεύουν με πίστη και αφοσίωση για το δίκιο και τα συμφέροντα τους. Λαμπρό παράδειγμα είναι οι λαϊκές εποποιίες που έσωσαν την ανθρωπότητα από το τέρας του φασισμού.

Το ΚΚΕ μιλάει με τη δύναμη της αλήθειας, της ιστορικής πείρας και της επιστήμης, αλλά και με τη δύναμη του παραδείγματος και της ανιδιοτελούς, μεγάλης, ακούραστης προσφοράς και δράσης των δυνάμεών του. Όπως είναι και ο βράχος της Ακροναυπλίας, που είναι ένας αδιάψευστος μάρτυρας!

Η ιστορία διδάσκει, ότι όταν οι λαοί βγαίνουν στο προσκήνιο και συνειδητοποιούν τη δύναμή τους είναι ανίκητοι.

Αν σήμερα παλεύουμε με αισιοδοξία και το κεφάλι ψηλά το χρωστάμε στις γενιές που πέρασαν πριν από μας και στην παρακαταθήκη που μας άφησαν.

Το χρωστάμε σε όλους αυτούς που προτίμησαν κάθε είδους διωγμό και τον θάνατο, παρά να υπογράψουν δηλώσεις μετάνοιας στους εκμεταλλευτές και ληστές του λαού.

Το χρωστάμε σε όλους του εκτελεσμένους κουμουνιστές και  άλλους ριζοσπάστεςαγωνιστές, που φυλακιστήκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν!

Και στο όνομά τους ορκιζόμαστε, ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη και ότι θα δικαιωθούν οριστικά και αμετάκλητα».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. TAXI περιμένουν

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis