home design 800x400

Οι ώρες αγωνίας μέχρι να φθάσει το μωρό από το Άργος στο νοσοκομείο της Τρίπολης (Βίντεο)

Γονείς καταγγέλλουν κακή αντιμετώπιση από το νοσοκομείο Άργους – Τι λέει ο πατέρας του 14 μηνών μωρού για το περιστατικό διακομιδής με ΙΧ

Τα όσα βίωσαν αυτός και η οικογένειά του περιγράφει λέξη προς λέξη ο Σταύρος Μπασακιώτης, πατέρας του 14 μηνών μωρού που χρειάστηκε επειγόντως παιδίατρο και αναγκάστηκε να το μεταφέρει ο ίδιος από την Αργολίδα στην Τρίπολη λόγω του ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμος παιδίατρος στα νοσοκομεία που διακομίστηκε σε Ναύπλιο και Άργος.

Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το περιστατικό στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους γεννά ερωτηματικά καθώς, σύμφωνα με τους γονείς, δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, δεν εξετάστηκε το μωρό από γιατρό και δεν ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει το μωρό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Ευτυχώς κατά τη διαδρομή ο πατέρας που μετέφερε το μωρό με ΙΧ αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε ένα περιπολικό της αστυνομίας, με τον οδηγό του αυτοβούλως να προσφέρεται να βοηθήσει ώστε να ολοκληρωθεί η διακομιδή το συντομότερο δυνατό.

Καίρια ήταν και η επέμβαση της μητέρας του μωρού η οποία του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες όταν αυτό παρουσίασε συμπτώματα πνιγμού.

Ο πατέρας του παιδιού με καταγωγή από την Τρίπολη, διαμένει μόνιμα στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, όπου παλαιότερα είχε διατελέσει και κοινοτάρχης. Ο ίδιος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αργολίδα στον τομέα της Υγείας, όπου δεν έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός όπως αντίστοιχα συμβαίνει με γειτονικούς νομούς.

Δείτε στο παρακάτω σε βίντεο του ΙΟΝΙΑΝ πως ο κος Μπασακιώτης περιγράφει τις ώρες αγωνίας που έζησαν μέχρι το μωρό να φθάσει στο νοσοκομείο:

Σχόλια

Exit mobile version