home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανδρουλάκης από Καλαμάτα: Κάθε δημοκράτης πολίτης να ξαναβρεί το σπίτι του

Διμέτωπη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποιούν το όπλο του διχασμού των Ελλήνων
Ανδρουλάκης Καλαμάτα (4)

Στην Καλαμάτα βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία, στο κατάμεστο, μέσα και έξω, πνευματικό κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Μετά από μια εντυπωσιακή υποδοχή από την νεολαία του κόμματος έξω από τον χώρο όπου θα μιλούσε, τον πρόεδρο του κινήματος καλωσόρισε στην Καλαμάτα ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας Γιάννης Νικολακόπουλος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας την ομιλία του κάλεσε τους πολίτες της χώρας να βρουν τους δρόμους της προόδου απέναντι στο λαϊκισμό τον συντηρητισμό και τον ελιτισμό, ενώ τόνισε ότι το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι οι δημοκρατικοί πολίτες να ξαναβρούν το σπίτι τους.

Ανδρουλάκης Καλαμάτα (3)

Υπενθύμισε, ότι το ΠΑΣΟΚ «σφράγισε» τη μεταπολίτευση ενώνοντας όλους τους Έλληνες, ενώ υποστήριξε ότι ακόμα και σήμερα το μοναδικό «όπλο» των αντιπάλων τους είναι να διχάσουν το λαό με νοσηρούς παρακρατικούς μηχανισμούς στο διαδίκτυο που επιστρέφουν τη χώρα σε ένα παρελθόν, που όλοι πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια των αντιπάλων να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ τα «πάντα» από το 2009 και μετά, την παράταξη που βοήθησε το μέσο Έλληνα όσο καμία άλλη στη χώρα, όπως υποστήριξε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του, αντιθέτως με όσα ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανέφερε χαρακτηριστικά, «Δεν έβαλα εγώ τον ανιψιό μου να τον παρακολουθεί – Δεν έστησα εγώ ιστορίες στο διαδίκτυο για να τον λένε πράκτορα πότε της Κίνας και πότε της Ρωσίας». Το πρόβλημα μου, συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι προσωπικό με τον κ. Μητσοτάκη αλλά βαθιά πολιτικό και χρέος μας όλων είναι να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το παρακράτος της δεξιάς.

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα για το σε ποιον ανήκει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη: «Ποιος είναι πιο κοντά στον Ανδρέα ο αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας η ο αρχηγός του κόμματος που μαζί με τον πατέρα Μητσοτάκη τον οδήγησε στο ειδικό δικαστήριο». Χαρακτήρισε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ως «ταλαντούχο» στην παραχάραξη, υπενθυμίζοντας ότι κάποτε έλεγε Πινοσέτ τον Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια τον υμνούσε, παραδεχόμενος ότι έφταιγε ο Κώστας Καραμανλής για την χρεωκοπία της χώρα, τελικά έφτασε να βάλει στο στενό του συνεργάτη Ευάγγελο Αντώναρο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να τον υμνεί σε πρόσφατη του επίσκεψη στις Σέρρες. Αναφέρθηκε επίσης, και στη συμπεριφορά του κ.Τσίπρα απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας τα καλύτερα για όσα υποστήριξε ο τελευταίος στην υπόθεση των υποκλοπών, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι λίγα χρόνια πριν επιχείρησε να τον εξοντώσει με την υπόθεση Νοβάρτις.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε όλους τους νέους να ακουμπήσουν πάνω τους, καθώς δεν παίζουν όπως είπε το παιχνίδι της τοξικότητας και της διχόνοιας του ελληνικού λαού. Ο μόνος τρόπος για να σταθεί όρθιος απέναντι στις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που συντελούνται είναι να είναι ενωμένος και αυτό είναι έτοιμοι να του προσφέρουν στις 21 Μαΐου.

Ανδρουλάκης Καλαμάτα (2)

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμα μια φορά στις συνεργασίες, λέγοντας ότι αυτό που επιθυμεί να συμβεί στη χώρα είναι ότι συμβαίνει και στο 85% των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Δηλαδή, κυβερνήσεις συνεργασίες,  οι οποίες όμως θα βασίζονται σε προγραμματικές συγκλίσεις και όχι σε μοίρασμα της εξουσίας και καρεκλών στα υπουργεία. Το πρόσωπο κοινής αποδοχής, που θα μπορεί να τις εφαρμόσει αυτές θα είναι και κατάλληλος για Πρωθυπουργός πρόσθεσε, καθώς τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να «συγκυβερνήσει» με το ίδιο του το κόμμα, “κυβερνώντας ουσιαστικά με μια κλειστή παρέα από το Μαξίμου, πως ζητά να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ;”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί μαζί με τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και βασικούς άξονες έχει την Αξιοκρατία, την Υγεία, το κόστος ζωής και την Παιδεία. Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα του ιδιωτικού χρέους υποσχόμενος ένα «κράτος ασπίδα» για όλους τους Έλληνες.

Ανδρουλάκης Καλαμάτα (1)

Ξεχωριστές ήταν οι αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη από τη Μεσσηνία και για ζητήματα των αγροτών, που πρώτο το ΠΑΣΟΚ τους έδωσε αξιοπρέπεια και υπόσταση τη δεκαετία του 1980. Αναφέρθηκε στην κατοχύρωση των εμβληματικών τοπικών προϊόντων, όπως το λάδι και η ελιά, στην εγκατάλειψη της σταφίδας, στο δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής για όλους τους αγρότες αλλά και στα ζητήματα έλλειψης εργατικών χεριών επιζητώντας μια νέα συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική. Πρόσθεσε, επίσης ότι η κλιματική αλλαγή έχει δείξει την ανάγκη και για τη δημιουργία ενός νέου ΕΛΓΑ.

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά ενόψει και των κρίσιμων εκλογών στη γείτονα σε μια περίπου εβδομάδα. Ειρήνη – Σταθερότητα και Σεβασμός υπογράμμισε πως είναι τα ζητούμενα από την πλευρά μας ωστόσο από τη μια έχουν τον Ερντογάν που «βάφει» κόκκινη τη Θράκη και τα νησιά και από την άλλη τον Κιλιντσάρογλου που κάνει «ράλι» απειλών για το Αιγαίο. Σ’ αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία και στην αναφορά του στη συνάντηση με τον κ. Σολτ για «Πρέσπες του Αιγαίου». Ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε με αυτό στον ελληνικό λαό μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαϊου,  ενώ πρόσθεσε, πως «Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες στο Αιγαίο δεν πάνε μαζί».

Ανδρουλάκης Καλαμάτα (5)

Κλείνοντας την ομιλία του, μέσα σε έντονο και πανηγυρικό κλίμα, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από όλα τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης να σηκώσουν αυτές τις μέρες το βαρύ χρέος που κουβαλάνε και να κάνουν πράξη τη νέα αλλαγή.

Αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας ο γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία, Παναγιώτης Αδαμόπουλο, Μενέλαο Γερονικολό, Αριστέα Καζάκου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Περικλή Ξηρογιάννη, Κωνσταντίνα Πιέρρου και Σπύρο Πώρο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis