home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ερωτήματα Ορφανού για τις οφειλές της ΔΕΥΑΝ προς ΔΕΗ και ΔΕΥΑAΡΜ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» απευθύνεται προς τον δήμαρχο Ναυπλιέων και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ
ΔΕΥΑΝ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων, επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Δημήτρης Ορφανός, απευθύνει ερωτήματα προς τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Καχριμάνη για τις οφειλές της Δημοτικής Επιχείρησης προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑAΡ-Μ.

Όπως σημειώνει:

«Κύριε Δήμαρχε Ναυπλιέων και κύριε Πρόεδρε της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπλίου, είναι γνωστό ότι για τις οικονομικές διαφορές της Δημοτικής Επιχείρησης προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών υπάρχει αμφισβήτηση από την πλευρά μας, όσον αφορά τα οφειλόμενα ποσά και έχουν γίνει προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια, τα οποία και θα αποφασίσουν.

Οι εκκρεμότητες αυτές, εκατομμυρίων Ευρώ, αφορούν τα περασμένα χρόνια και όχι τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας για τις οποίες η ΔΕΥΑΝ εισπράττει τα ανάλογα ποσά από τους καταναλωτές Δημότες Ναυπλιέων, μέσω των λογαριασμών που εκδίδει.

Τα ποσά αυτά υποχρεούται να τα καταβάλει στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΡΜ για τη λειτουργία της μονάδας του κοινού Βιολογικού, εφόσον τα εισπράττει κανονικά, ώστε να μην δημιουργούνται συνεχώς και νέα χρέη, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία της.

Επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά της Επιχείρησης και αυτό που βλέπουμε είναι, αντί περιστολής δαπανών, να συνεχίζεται η σπατάλη, με συνεχείς απευθείας αναθέσεις, ενώ παραμένουν άγνωστα τα ποσά και οι λογαριασμοί καταναλωτών που δεν πληρώνονται, όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει παραδεχτεί, σας καλούμε, να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία:

Των εισπράξεων για ολόκληρο το 2022 και τους μήνες μέχρι σήμερα, που αντιστοιχούν στην κατανάλωση ρεύματος, του βιολογικού και του τέλους αντικατάστασης υδρομέτρων, όπως και τα ποσά που έχει πληρώσει η ΔΕΥΑΝ, προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑAΡΜ, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κύριε Δημήτρη Κωστούρο Δήμαρχε Ναυπλιέων, κύριε Γιώργο Καχριμάνη Πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ, καμία ανοχή δεν είναι επιτρεπτή στο ζήτημα της ενημέρωσης για την οικονομική κατάσταση και τη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος, έχετε υποχρέωση και για τον επιπλέον λόγο της προεκλογικής περιόδου, να γνωρίζουν οι Δημότες την αλήθεια, την πραγματικότητα και που πηγαίνουν τα χρήματά τους.

Είχατε υποσχεθεί εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα κάνατε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της ΔΕΥΑΝ και ακόμα περιμένουμε.

Αντί αυτών, διαφημίζετε μέσα από τα φιλικά σας μέσα ενημέρωσης, έργα εκατομμυρίων, τα οποία κανείς δεν είναι σε θέση, λόγω της επιλεκτικής διαφήμισης, να διαπιστώσει, το που και κυρίως το πώς αυτά εκτελούνται.

Καταλάβετε επιτέλους ότι αλαζονικές και περιφρονητικές συμπεριφορές προς τους Δημότες και τους Δημοτικούς συνδυασμούς που τους εκφράζουν και τους εκπροσωπούν, δεν είναι ανεκτές, είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε και να δημοσιοποιείτε όλα τα στοιχεία που σας ζητούνται, στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου και του επιπέδου πολιτισμού που χαρακτηρίζουν το Δήμο Ναυπλιέων.

Εμείς, όπως μέχρι τώρα σας έχουμε δηλώσει, θα επιμένουμε στη διαφάνεια και στη γνώση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας, τα οποία αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis