home design 800x400
home design 1170Χ320

Κωσταρέλος: Η δημιουργία της Μαρίνας στο Ναύπλιο θα αλλάξει το τουριστικό τοπίο

Γράφει ο Ευάγγελος Κωσταρέλος
ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η μελέτη για τη δημιουργία Μαρίνας στο Ναύπλιο η οποία θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Το έργο προωθήθηκε από όλους τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τόσο από το δήμο και την περιφέρεια, όσο και από τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Συγκεκριμένα το έργο εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων που προσδοκούν στην ολική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου.

Το βασικότερο στοιχείο για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός ο οποίος θα πρέπει να επικεντρωθεί για την περίπτωση του Ναυπλίου στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, με πολιτικές ανάπλασης, αναγέννησης και τουριστικής ανάπτυξης και να στοχεύει σε τέσσερις βασικούς άξονες:

  • Ως πόλος έλξης επισκεπτών από άλλες πόλεις
  • Ως επίκεντρο της κοινωνικής ζωής
  • Ως μέρος δραστηριοτήτων, ηρεμίας και απόλαυσης
  • Ως τόπος για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας των δημοτών και των επισκεπτών.

 Η θάλασσα αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο της πόλης του Ναυπλίου τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους και για την υλοποίηση του στόχου αυτού πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς της πόλης τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα επίσης να δοθεί και ειδική μέριμνα στην αξιοποίηση των μνημείων πολιτισμού και γενικότερα στην ανάδειξη της τέχνης. Το Ναύπλιο λοιπόν έχει δυνατότητες να γίνει αυτό που λέμε τουριστικός προορισμός υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών. Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας μίλησε και για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής.

 Υ.Γ Το παράδειγμα της επιτυχημένης έκθεσης σκαφών στο λιμάνι του Ναυπλίου επιβεβαιώνει τα όσα παραπάνω γράφω για τη σημασία της περαιτέρω αξιοποίησης του λιμένος

Ευάγγελος Κωσταρέλος

Αντιπρόεδρος ΔΗΜΤ.Ο Ναυπλίου

Νέας Δημοκρατίας

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis