home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αγώνας δρόμου για να σωθεί μωρό από την Αργολίδα – Μεταφέρθηκε με ΙΧ στην Τρίπολη

Το 14 μηνών παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο Παναρκαδικό λόγω έλλειψης παιδιάτρων – Οι τέσσερις παράγοντες που του έσωσαν τη ζωή
Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Ένα ακόμα περιστατικό παιδιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ΙΧ αυτοκίνητο συνέβη πριν από λίγες ημέρες, αυτή τη φορά στην Αργολίδα. Αγώνας δρόμου για να σωθεί το μωρό που λόγω μιας σειράς ατυχών συμπτώσεων και καταστάσεων, έπρεπε να μεταφερθεί εκτός νομού.

Μετά από το συμβάν με το βρέφος στο Λεωνίδιο, όπου είχε τελικά αίσιο τέλος, ένα μωρό 14 μηνών έπρεπε να διακομιστεί στην Τρίπολη γιατί το νοσοκομείο Άργους δεν εφημέρευε και του Ναυπλίου δεν είχε παιδίατρο.

Η μητέρα του παιδιού σε ανάρτησή της περιγράφει πως κατέληξαν να το μεταφέρουν με ιδιωτικό μέσο σε νοσοκομείο άλλου νομού.

Πώς σώθηκε το μωρό

Η μητέρα του παιδιού περιγράφει το συμβάν ως εξής:

«Έζησα μια πολύ δύσκολη κατάσταση με το τρίτο παιδάκι μου 14 μηνών, είχα σύμμαχο 4 πράγματα το δεύτερο παιδί μου που τον είδε, εμένα και τα χεράκια μου που έδωσα τις καθοριστικές για τη ζωή του πρώτες βοήθειες, έναν επαγγελματία οδηγό και σύζυγο με όση ψυχραιμία μπορούσε να έχει για να πάμε με 200 στο Παναρκαδικό, και την ελληνική αστυνομία που μας συνόδευσε ταχύτατα αφού έχοντας ένα παιδί σε τέτοια κατάσταση με έδιωξαν απ το Άργος διότι δεν εφημέρευε και απ’ το Ναύπλιο διότι δεν είχε παιδίατρο χωρίς να εξετάσουν καν βασικές λειτουργίες και φυσικά χωρίς ασθενοφόρο, ειλικρινά ντροπή. Φτάνοντας στο Παναρκαδικό η έγκαιρη και ταχύτατη αντιμετώπιση των παιδιάτρων, τρεις στον αριθμό με έκανε να νοιώθω ασφάλεια και τους ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους άλλους θα τα πούμε άλλη στιγμή…

Ένα έχω να πω μάθετε μανούλες πρώτες βοήθειες γιατί ειδικά εδώ κάτω τα παιδιά σας και ότι γίνει θα είναι στα χέρια σας! Εσείς και η βοήθεια του Θεού.

Η εκπαίδευση που έλαβα πριν 6 χρόνια από τη Rescue Training International | First Aid Training και τον Γιώργο Κιοσσέ δεν πίστευα ότι θα ερχόταν η ώρα να σώσω το παιδί μου! Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για την αυστηρότητα στις εξετάσεις τότε που μας φωνάζατε, κάντε το σωστά…κάντε το πάλι… παρά τον πανικό μου όλα αυτά ήρθαν στο κεφάλι μου εκείνη την ώρα… σας υπέρ ευχαριστώ”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis