home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕλλάδα

Το Μ-Λ ΚΚΕ τιμά την κόκκινη εργατική Πρωτομαγιά

Η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Το Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) τιμά την κόκκινη εργατική Πρωτομαγιά.

«Η εργατική τάξη και όλοι οι λαοί του κόσμου τιμούν φέτος την Πρωτομαγιά μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες πόλεμου, ανεργίας, άγριας εκμετάλλευσης, ακρίβειας, προσφυγιάς και κατάπνιξης των δημοκρατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» τονίζει το Μ-Λ ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ αναφέρει:

«Σικάγο 1886, Θεσσαλονίκη 1936, Καισαριανή 1944 και πολλοί άλλοι σταθμοί θυσιών της εργατικής τάξης. Μια ματωμένη γραμμή αγώνων, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τους συνδέει με το σήμερα. Η εργατική τάξη και όλοι οι λαοί του κόσμου τιμούν φέτος την Πρωτομαγιά μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες πόλεμου, ανεργίας, άγριας εκμετάλλευσης, ακρίβειας, προσφυγιάς και κατάπνιξης των δημοκρατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πατώντας στις μνημονιακές ράγες που έστρωσαν η ΕΕ, το ΔΝΤ και όλες οι, υπάκουες σε αυτούς, προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), αντί για πραγματικές αυξήσεις, κραδαίνοντας το μαστίγιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, μοιράζει προεκλογικά επιδόματα ελεημοσύνης, από το μεγάλο φαγοπότι της πλουτοκρατίας, ενώ η φτώχεια, η ανεργία και η μετανάστευση τσακίζουν το λαό μας και τη νεολαία ιδιαίτερα.

Έδωσε ένα δυνατό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, στα συνδικάτα και στο δικαίωμα της απεργίας, οικοδομώντας ένα αντιδραστικό-αντιδημοκρατικό καθεστώς τρομοκρατίας και καταστολής, με φασιστικού τύπου απαγορεύσεις.

Με την ανοχή και στήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εμπλέκει τη χώρα μας στα επικίνδυνα και φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και αλλού. Τόσο η ΝΔ σήμερα όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο. Μπορεί ο σεισμός στην Τουρκία να άλλαξε προσωρινά το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όμως οι απειλές για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας συνεχίζουν να υπάρχουν.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και τα χιλιάδες θύματα της πανδημίας που πέθαναν εκτός ΜΕΘ και οι πλειστηριασμοί, έφεραν στην επιφάνεια το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και όλων των δημόσιων αγαθών (Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, κατοικίας, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, λιμανιών, αεροδρομίων, αυτοκινητοδρόμων, μέχρι και του νερού), μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνονται από τη ΝΔ.

Όσο προχωράμε προς τις εκλογές, αντί να αναδεικνύονται όλα αυτά τα ζητήματα, τόσο αυξάνεται η δημαγωγία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ακραία πόλωση. Οι προεκλογικές κραυγές και «παροχές» δεν μπορούν να κρύψουν την κοινή πολιτική τοποθέτηση που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε θεμελιακά θέματα καθώς και σε πολλές πλευρές της κοινωνικής ζωής. Η αντιπαράθεσή τους εστιάζεται κυρίως στα σκάνδαλα που προκύπτουν για στελέχη των κομμάτων αυτών, που φυτρώνουν μέσα στο έδαφος της κοινωνικής σαπίλας που καλλιεργούν οι πολιτικές τους και τα διατεταγμένα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να παλέψουν για τη δημιουργία όρων και προϋποθέσεων για έναν Παλλαϊκό-Πανεργατικό μαζικό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα που θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές της όποιας κυβέρνησης, να απορρίψουν κάλπικες υποσχέσεις και να «μαυρίσουν» ταυτόχρονα αυτούς και τα δεκανίκια τους.

Ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θέτει επιτακτικά το καθήκον της πάλης ενάντια στον πόλεμο, για να σταματήσουν η εισβολή της Ρωσίας και οι επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΕΕ στην Ουκρανία, για να πάψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ, για να φύγουν οι βάσεις και το ΝΑΤΟ, για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας. Απαιτεί την καταγγελία του εθνικισμού και της παραβίασης ή απειλής για αλλαγή συνόρων και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών.

Για Ψωμί – Δουλειά – Δημοκρατία – Ειρήνη – Εθνική Ανεξαρτησία –Σοσιαλισμό

Στηρίξτε τις δυνάμεις της Πραγματικής Αριστεράς

Ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button