home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι μαθητές κρατούν ζωντανό το Ναύπλιο τις καθημερινές

Στο πικ τους σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα, παγωτατζίδικα, καφετέριες και fast food αυτές τις μέρες.
Σχολικές εκδρομές Ναύπλιο (3)

Ως ένας από τους αγαπημένους μαθητικούς προορισμούς έχει καθιερωθεί το Ναύπλιο, ιδίως τους ανοιξιάτικους μήνες, όπως αποδεικνύεται και από τη φετινή κίνηση. Η πόλη εκτός του ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, συνδυάζει ιστορικότητα, ασφάλεια, φθηνές τιμές, εύκολο έλεγχο των μαθητών από τους καθηγητές αφού η κίνησή τους περιορίζεται κατά κύριο λόγο στην παλιά πόλη, και άνετα μπορεί να συνδυαστεί με εκπαιδευτικές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, της Επιδαύρου, αλλά και στο Παλαμήδι.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η πόλη κατακλύστηκε πάλι από σχολιαρόπαιδα, κάθε ηλικίας, γεμίζοντας παιδικά χαμόγελα. Εκτός από τους καθηγητές, και πολλά τουριστικά γραφεία το προτείνουν ως προορισμό για σχολικές εκδρομές λόγω προσβασιμότητας και χαμηλού κόστους.

Έτσι για ακόμα μια φορά το λιμάνι γέμισε με παρκαρισμένα πούλμαν από τα οποία ξεχύθηκαν στα σοκάκια της παλιάς πόλης εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι κρατούν ζωντανό το Ναύπλιο τις καθημερινές. Αυτή την περίοδο η Αργολική πρωτεύουσα κατακλύζεται περισσότερο από παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, γυμνασίων και λυκείων. Όσο πλησιάζουν οι προαγωγικές και Πανελλαδικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα αρχίζουν να πυκνώνουν οι εκδρομές και από δημοτικά σχολεία που τώρα είναι σε μικρότερο ποσοστό.

Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από τις σχολικές εκδρομές

Εκτός φυσικά από τα τουριστικά γραφεία, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα, παγωτατζίδικα, καφετέριες και fast food έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες, όντας οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις σχολικές εκδρομές.

Φυσικά τα παιδιά δεν θα κάνουν μεγάλη κατανάλωση κατ’ άτομο, όμως το πλήθος είναι τόσο μεγάλο και η οικονομική ανάσα για τις επιχειρήσεις, κυρίως στη φθηνή εστίαση, είναι σημαντική. Την ίδια στιγμή ξεκινά σήμερα το 8ο Mediterranean Yacht Show (MEDYS) το οποίο θα διαρκέσει για 5 ημέρες, δίνοντας έτσι τόνωση και στα ακριβότερα μαγαζιά, καθώς οι Brokers που θα έρθουν στην πόλη για να βρουν σκάφη για τους πλούσιους πελάτες τους, αφήνουν πολύ περισσότερο χρήμα στην τουριστική βιομηχανία.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis