home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο προορισμός της Αργολίδας που κάνει την έκπληξη το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και το δημοφιλές Ναύπλιο

Οι κρατήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για την Πρωτομαγιά έχουν ανακάμψει περίπου στο 80% των προπανδημικών επιπέδων
Ναύπλιο κόσμος Χριστουγεννα (1)

Ικανοποιητική κίνηση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς καταγράφουν τα τουριστικά γραφεία της χώρας, όπως δείχνουν τα στοιχεία, με πολλούς να αναζητούν οργανωμένες εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Όσο αφορά την Αργολίδα, η Αργολική πρωτεύουσα ήταν πάντα ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων και αυτό αναμένεται να συμβεί και φέτος. Ο προορισμός του νομού που φαίνεται πως κάνει την έκπληξη, καθώς δεν θεωρείται ιδανικός για τριήμερα λόγω απόστασης και μέτριου οδικού δικτύου, είναι το Πόρτο Χέλι.

Ειδικότερα, τα Ιόνια νησιά πρωταγωνιστούν σε επίπεδο ζήτησης, ενώ δημοφιλείς προορισμοί είναι, μεταξύ άλλων, το Ναύπλιο, η Καστοριά, το Πόρτο Χέλι, η Πάτμος, η Κρήτη, τα Κύθηρα, τα Λουτρά Πόζαρ, η Μονεμβασιά και τα Μετέωρα.

Σερί Πάσχα και Πρωτομαγιά!

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμός των Τουριστικών Γραφείων της χώρας (ΗΑΤΤΑ), χαρακτηρίζεται η ικανοποιητική τη ζήτηση που καταγράφουν από τους Έλληνες τα τουριστικά γραφεία για διακοπές κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με βοηθητικό παράγοντα την πρόσφατη Πασχαλινή περίοδο όπου η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων βρέθηκε αρκετά κοντά στα επίπεδα του 2019.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο που αναφέρει ο ΗΑΤΤΑ, ότι λόγω της νέας δυνατότητας εξ αποστάσεως εργασίας που προσφέρουν οι επιχειρήσεις αλλά και της ημερολογιακής εγγύτητας του Πάσχα με την Πρωτομαγιά αυτή τη χρονιά, μερίδα Ελλήνων ταξιδιωτών που επέλεξαν προορισμούς εσωτερικού για το Πάσχα θα παραμείνουν σε αυτούς και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Σε προπανδημικά επίπεδα οι κρατήσεις

Οι κρατήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για την Πρωτομαγιά έχουν ανακάμψει περίπου στο 80% των προπανδημικών επιπέδων. Αντίστοιχο ποσοστό ανάκαμψης παρατηρείται και στα ταξίδια σε προορισμούς του εξωτερικού.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το τριήμερο για τη θερινή σεζόν και έτσι η όποια ζήτηση σε δωμάτια ξενοδοχείων θα καλυφθεί. Από τους προορισμούς που φαίνεται πάντως να προτιμούν οι Έλληνες για την Πρωτομαγιά, είναι σαφές ότι ο κόσμος δεν επιλέγει μόνο εύκολα προσβάσιμα με αυτοκίνητο σημεία, αλλά και νησιά που δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis