home design 800x400
home design 1170Χ320

Το βίντεο για την Πελοπόννησο ταξιδεύει στην ΕΕ

Βίντεο σχετικά με την απειλή που αντιμετωπίζει το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Πελοποννήσου από την εγκατάσταση και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)
Το βίντεο για την Πελοπόννησο ταξιδεύει στην ΕΕ

Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS πρόκειται να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Δ/νση Περιβάλλοντος, το βίντεο που δημιούργησε σχετικά με την απειλή που αντιμετωπίζει το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Πελοποννήσου από την εγκατάσταση και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Το βίντεο έχει υποτιτλιστεί στα αγγλικά και θα συνοδεύεται από τις πηγές που το τεκμηριώνουν (διότι δεν είναι ακόμη ενεργοί οι σύνδεσμοι στην περιγραφή του στο YouTube) και από το κείμενο στον σύνδεσμο, ενώ η δράση υποστηρίζεται ήδη από ακαδημαϊκούς, φορείς και συλλογικότητες: https://docs.google.com/document/d/1RL_rw-6wNSp3xuYNJbtHdJ8J3qNr3IrZr-KVS0JwfeY/edit?usp=sharing

Τα ζητήματα και οι προβληματισμοί μας, όπως και τα όσα θίγονται στο βίντεο με επίκεντρο την Πελοπόννησο δεν περιορίζονται σε αυτή μα αφορούν γενικότερα την Ελλάδα όπως και άλλα μέρη του κόσμου, και απαιτούν να αναγνωρίσουμε ότι μέχρι στιγμής, όπως έχει πει και ο αστροφυσικός Hubert Reeves, “Είμαστε σε πόλεμο με τη φύση. Αν νικήσουμε, χαθήκαμε”. Μήπως λοιπόν να φροντίσουμε για τη Γη και τη ζωή στη Γη, τώρα και μελλοντικά, αφού “Η Γη είναι ό,τι όλοι έχουμε κοινό”(Wendell Berry – Συγγραφέας);

Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS ενημερώνει πως, αν θέλετε να υποστηρίξετε τη συλλογική τους προσπάθεια μπορείτε να στείλετε στο email [email protected] μέχρι και τις 10 Μαΐου το όνομα σας ώστε να συμπεριληφθεί στο κείμενο (φορέας/ συλλογικότητα/ άτομο και επιστημονική ιδιότητα), καθώς και να την προωθήσετε σε πιθανούς αποδέκτες.

Η δράση θα κοινοποιηθεί επίσης σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Γιατί οι φωνές μας και οι ζωές μας έχουν σημασία, όπως και το που θα τις ζήσουμε και πώς. Η Πελοπόννησος είναι το σπίτι μας και εκπέμπει SOS.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis