home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανδραβίδα: Πολεμικές αεροπορίες από 10 χώρες ανεβάζουν τον πήχη στην άσκηση «Ηνίοχος»

Η μεγάλη στρατιωτική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη συγκεντρώνει κάποιους από τους πιο φημισμένους πιλότους στον κόσμο
f16

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος» στην Ανδραβίδα Ηλείας, στην οποία συμμετέχουν πολεμικές αεροπορίες 10 χωρών.

Με υψηλής δυσκολίας σενάρια, δεκάδες απογειώσεις μαχητικών από τα ξημερώματα έως το βαθύ σκοτάδι, συνεργασία και πτήσεις μεγάλων comao σε ολόκληρο το FIRΑθηνών εξελίσσεται η μεγάλη αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 23». Από χθες το πρωί και έπειτα από τις πρώτες πτήσεις εξοικείωσης των φιλοξενούμενων μαχητικών η άσκηση περνά στο κύριο μέρος της με τις αποστολές να κλιμακώνονται σε επίπεδο δυσκολίας. Και όσο περνούν οι ημέρες τα σενάρια να γίνονται όλο και πιο σύνθετα με συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαχητικών τα οποία απογειώνονται κατά κύματα από τη «φωλιά» του «ΗΝΙΟΧΟΥ», την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όπως είναι φυσικό βρίσκονται τα τέσσερα πανίσχυρα SU-30 MK I της Indian Air Force. Ήδη έχουν πραγματοποιήσει τις πρώτες τους πτήσεις πάνω από το Ιόνιο συνοδευόμενα από μαχητικά της HAF με τους Ινδούς ιπτάμενους να δείχνουν ενθουσιασμένοι τόσο από το επίπεδο της άσκησης και τη φιλοξενία της Πολεμικής μας Αεροπορίας όσο και από το μοναδικό Ελληνικό ανάγλυφο πάνω από το οποίο καλούνται να συνεκπαιδευτούν με τους φημισμένους πιλότους της HAF αλλά και τους υπόλοιπους ιπτάμενους που συμμετέχουν στη μεγάλη άσκηση.

Οι διαφορετικοί τύποι μαχητικών που συμμετέχουν στον «ΗΝΙΟΧΟ 23» δίνουν τη δυνατότητα στους διοργανωτές, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας που έχει τη γενική εποπτεία και στο ΚΕΑΤ το οποίο σχεδιάζει τα σενάρια της άσκησης να ανεβάσουν τον πήχη σε πολύ υψηλά επίπεδα επιβεβαιώνοντας τη φήμη που έχει «χτίσει» ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον η άσκηση εκπέμπει και μια σειρά από μηνύματα υψηλού συμβολισμού ειδικά σε ότι αφορά τις περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες και έως τις 4 Μαΐου τα σενάρια του «ΗΝΙΟΧΟΥ». Τέσσερις είναι οι κύριες περιοχές όπου τα μαχητικά όσων συμμετέχουν θα συνεκπαιδευτούν και θα εκτελέσουν μια σειρά από ασκήσεις.

Αρχικά τα μαχητικά θα χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο πάνω από τη θαλάσσια περιοχή στο Ιόνιο αλλά και πάνω από την ηπειρωτική χώρα από τη Μακεδονία και την Ήπειρο έως τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Ενώ στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν δύο ακόμη περιοχές του Ανατολικού Αιγαίο στα Βόρεια από τη Λήμνο τη Σαμοθράκη έως τον Έβρο και στα Νοτιοανατολικά από την Κρήτη και την Κάρπαθο έως τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis