home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αναφορά στην εισαγγελία από Μάκαρη για τα κομμένα δέντρα στην Αιγίου

Τα δέντρα που είχαν φυτευτεί επί Σπυρίδωνα Τρικούπη, πέραν της σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, συνέβαλαν σημαντικά στην διατήρηση του μικροκλίματος της περιοχής
Μάκαρης

Στην υποβολή αναφοράς ενώπιον της Εισαγγελίας Ναυπλίου, ζητώντας από αυτήν να ελέγξει την νομιμότητα της απόφασης του Δήμου Ναυπλιέων βάσει των οποίων επετράπη η αποκοπή των 47 δέντρων στην Αιγίου, προχώρησε η δημοτική παράταξη του Κώστα Μάκαρη «Νέα Εποχή».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Με μία αιφνιδιαστική και ανεξήγητη κίνηση χθες το πρωί, ο απερχόμενος δήμαρχος και ο Δήμος Ναυπλιέων μέσω ιδιωτικής εταιρίας με την οποία συνεργάζεται προέβη σήμερα σε αποκοπή πέντε συνολικά ευκάλυπτων από αυτούς, που επί εδώ και έναν περίπου αιώνα κοσμούν την οδό Αιγίου. Πρόκειται για δέντρα, τα οποία έχουν φυτευτεί επί Σπυρίδωνα Τρικούπη και πέραν του γεγονότος, ότι έχουν σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία, συμβάλλουν σημαντικά στην διατήρηση του μικροκλίματος της περιοχής. Το γεγονός αυτό, αυτονόητα έχει προκαλέσει την ανησυχία των περιοίκων αλλά και πλειάδας οργανώσεων προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Άμεσα, ως συνδυασμός προβήκαμε στην υποβολή αναφοράς ενώπιον της Εισαγγελίας Ναυπλίου, ζητώντας από αυτήν να ελέγξει την νομιμότητα της απόφασης του Δήμου Ναυπλίου και να μας χορηγήσει αντίγραφα των τεχνικών εκθέσεων και λοιπών αποφάσεων του Δήμου, βάσει των οποίων επετράπη η αποκοπή των δέντρων αυτών.

Ο συνδυασμός μας έχει έμπρακτα μέχρι σήμερα με πλειάδα δράσεων του αποδείξει το ενδιαφέρον του για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την διασφάλιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και πρόκειται να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διασφάλιση των αιωνόβιων ευκαλύπτων της οδού Αιγίου (όσων τουλάχιστον έχουν γλυτώσει από την καταστροφική μανία του Δήμου) αλλά και την τιμωρία όσων έμπρακτα αποδεικνύουν την αδιαφορία τους για το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Την ίδια στιγμή αναδεικνύεται μετά από έγγραφο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, το πρόβλημα κακοτεχνιών, που έχουν λάβει χώρα στην οδό Αιγίου, αφού πάνω στον οδηγό διέλευσης τυφλών έχουν κατασκευαστεί φρεάτια. Εδώ και μία σχεδόν δεκαετία, ο Δήμος επιχειρεί την ανάπλαση της οδού Αιγίου, με λάθη, παραλείψεις και κακοτεχνίες, αλλά και ενέργειες που στερούν από την πόλη πολύτιμες οάσεις πρασίνου και στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Μάκαρης

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis