home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τίμησαν τους φιλέλληνες σε Τρίπολη και Ναύπλιο

Ο Νίκας στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να τιμήσει τους εκατοντάδες φιλέλληνες που αγωνίστηκαν στο πλάι των Ελλήνων
Νίκας Φιλέλληνες (15)

“Οι φιλέλληνες, βοήθησαν τους επαναστατημένους Έλληνες και τους θυμόμαστε πάντα. Λειτουργούν ως παράδειγμα και οδηγία για εμάς και όλοι εμείς, από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε, πάντα, υπέρ των αδυνάτων, υπέρ αυτών που αγωνίζονται και μάχονται για τα δίκαια του λαού και της χώρας τους”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί χθες Κυριακή 23 Απριλίου, τόσο στην Τρίπολη όσο και Ναύπλιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να τιμήσει τους εκατοντάδες φιλέλληνες που αγωνίστηκαν στο πλάι των Ελλήνων κατά την Επανάσταση του 1821:

“Οι φιλέλληνες, ενέπνευσαν και κινητοποίησαν τους Ευρωπαίους για τον Αγώνα του 1821, ιδίως μετά από σημαντικές στιγμές της Επανάστασης.

Ήταν ένας αγώνας παγκόσμιος” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει ονοματίσει την πρώτη από τις σήραγγες του αυτοκινητόδρομου Α7 ως “σήραγγα Φιλελλήνων” επιθυμώντας να αποδώσει τιμή στους ανθρώπους εκείνους που συνέδραμαν τους επαναστατημένους Έλληνες, θυσιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις και την ζωή τους.

Στην Τρίπολη

Ειδικότερα χθες το πρωί, στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση προ των προτομών των Αμερικανών φιλελλήνων Εντουαρντ Εβερετ και Σάμιουελ Χάου, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολη, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Εκτός από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, o αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστας Τζιούμης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ.α.

Στο Ναύπλιο

Εξ άλλου, το μεσημέρι χθες Κυριακή, στο Ναύπλιο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον καθολικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μετά την οποία απέθεσε άνθη στην κρύπτη φύλαξης των οστών των φιλελλήνων, όπως και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο στο μνημείο των Φιλελλήνων, στην ομώνυμη πλατεία στην παραλία Ναυπλίου, όπου στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και από την Καθολική κοινότητα του Ναυπλίου κ.α.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis