home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑχαΐαΗλείαFeatured

Πώς Ρομά χάκερς εξαπατούσαν επιχειρηματίες και πολίτες στην Πελοπόννησο

Μεταξύ των κατηγορουμένων φέρεται να είναι και μια γυναίκα από την Ηλεία, η οποία είχε ενδιάμεσο ρόλο, αφού χρησιμοποιούσαν τον λογαριασμό της για να μην δίνουν στόχο

Σε Πύργο και Πάτρα είχαν απλώσει τα «πλοκάμια» τους οι Ρομά χάκερς που συνελήφθησαν μετά το Πάσχα, έχοντας καταφέρει να αποσπάσουν με απάτες κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.

Οι Ρομά hackers είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν πολίτες και εταιρείες σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας και να τους αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ από τους λογαριασμούς τους, τα οποία μετέφεραν σε δικούς τους και έκαναν άμεσα ανάληψη των χρημάτων.

Μάλιστα, επικοινωνούσαν μέσω τηλεφώνου με τα θύματά τους και χρησιμοποιούσαν το όνομα «Παπαδόπουλος» ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων φέρεται να είναι και μια γυναίκα από την Ηλεία, η οποία είχε ενδιάμεσο ρόλο, αφού χρησιμοποιούσαν τον λογαριασμό της για να μην δίνουν στόχο.

Οι απάτες στην Ηλεία

Ένα από τα θύματα των Ρομά χάκερς είναι μια λογίστρια μεγάλης εταιρείας με έδρα τον Πύργο. Της απέσπασαν 7.860 ευρώ στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, τα οποία οι δράστες μετέφεραν σε 10 εμβάσματα σε άλλους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την «Πατρίς» που επικαλείται το διαβιβαστικό της υπόθεσης, οι Ρομά χάκερς επικοινώνησαν με τη λογίστρια από το επιχειρησιακό τους κέντρο στο Ζευγολατιό, προσποιούμενοι ότι ήθελαν να εξοφλήσουν ένα ποσό προς την εταιρεία.

Αφού «ψάρεψαν» τα στοιχεία της εταιρείας, έστειλαν email με link που οδήγησε τη γυναίκα στο ψεύτικο τραπεζικό περιβάλλον, το οποίο έμοιαζε πολύ με αυτό της τράπεζας που χρησιμοποιούσε η εταιρεία. Κάπως έτσι, της απέσπασαν τα λεφτά.

Στις 4 Ιανουαρίου 2023, οι Ρομά χάκερς κατάφεραν να εξαπατήσουν και εκδοτική εταιρεία στον Πύργο Ηλείας, καθώς απέσπασαν 2.710 ευρώ, προσποιούμενοι ότι θα κατατεθούν χρήματα στο λογαριασμό της. Χρησιμοποίησαν τον ίδιο τρόπο για να πάρουν τα λεφτά, στέλνοντας email με ψεύτικο link.

Οι απάτες στην Πάτρα

Οι Ρομά χάκερς έβαλαν στόχο και πολίτες στην Πάτρα. Μόνο από έναν κατάφεραν να αποσπάσουν 23.600 ευρώ κάνοντας τρεις μεταφορές από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε άλλους λογαριασμούς και αμέσως μετά έκαναν τις αναλήψεις από ΑΤΜ στο Μενίδι.

Στις 8 Μαρτίου απέσπασαν το ποσό των 15.593 ευρώ από πολίτη κάνοντας πέντε μεταφορές από το λογαριασμό του και στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 οι δράστες στοχοποίησαν μια γυναίκα στην Πάτρα από την οποία απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Αρχές έχουν εντοπίσει 235 πολίτες που έπεσαν θύματα των Ρομά χάκερς. Άλλωστε, ένας επιχειρηματίας στην Αθήνα έχασε 125.000 ευρώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button