home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Το αφήγημα της «κακιάς της ώρας» δεν περνάει πια!

Μέτρα προστασίας, Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Το Σωματείο ιδιωτικών υπάλληλων Αργολίδας καταγγέλλει ότι «η λίστα με τους σακατεμένους και νεκρούς συναδέλφους μας στους χώρους δουλειάς συνεχώς μεγαλώνει. Ένας εργάτης χάνει τη ζωή του κάθε τρεις μέρες… πανελλαδικά.

Στο νομό μας μόνο, καταγράφονται τα παρακάτω εργοδοτικά εγκλήματα ως μικρή ένδειξη για το τι επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2023:

Φλεβάρης: Σε λατομείο στο Λυγουριό  ο συνάδελφος μας, βρήκε φρικτό θάνατο, παλεύοντας για το μεροκάματο.

Τέλη του ίδιου μήνα: Την ίδια μέρα (28/2),  δυο εργατικά ατυχήματα με εργαζόμενους οδηγούς delivery σε ενδεκάτη το πρωί και οδό Αγίου Αδριανού το βράδυ, στο Ναύπλιο.

 Μάρτης: Σε οικοδομή στη Νέα Κίο, εργάτης πέφτει από τη στέγη κτηρίου με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Απρίλης:  Σε πάρκο με ανεμογεννήτριες στον Αχλαδόκαμπο σοβαρός τραυματισμός ακόμη ενός συναδέλφου.

Η εργατική τάξη κι ο λαός μετράμε εκατοντάδες νεκρούς από «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, χιλιάδες σακατεμένους ή πρόωρα ανάπηρους από επαγγελματικές ασθένειες.

Δεν φταίει η «κακιά η ώρα», η ατυχία και η απροσεξία των εργαζομένων… Μεγαλύτεροι φταίχτες είναι το σύστημα που προσκυνάει το κέρδος και η πολιτική που θυσιάζει κάθε λαϊκή ανάγκη στον βωμό του.

Ως Σωματείο, έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα και από καιρό ότι τόσο η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας, όσο και η εντατικοποίηση σακατεύουν τους εργάτες και προκαλούν τραγικά εγκλήματα που οδηγούν στο θάνατο.

 Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η εργοδοσία.

Δίνουμε τη μάχη μας για την εφαρμογή του 8ωρου και του 5θημέρου, κόντρα στους άθλιους νόμους που θέλουν τους εργαζόμενους αναλώσιμους, καύσιμο στη μηχανή κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Όχι άλλα εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα με μόνιμα θύματα το λαό και τα παιδιά του!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να επικοινωνήσουν και να συσπειρωθούν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας. Τους καλούμε να παλέψουμε πιο αποφασιστικά για την προστασία της ζωής μας. Για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με όρους Υγείας και Ασφάλειας, ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων! 

Απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου στις ανεμογεννήτριες.

Να παρθούν εδώ και τώρα, όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν ότι θα γυρίζουν οι εργάτες σπίτια τους αρτιμελείς και στην ώρα τους.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα της Αργολίδας, να συντονίσουμε τη δράση μας βάζοντας τέρμα στην ασυδοσία της εργοδοσίας, της αντεργατικής πολιτικής που εγκληματεί σε βάρος μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button