home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έργα στον Ισθμό της Κορίνθου και στη Μεγαλόπολη συζήτησε ο Π. Νίκας στο Πράσινο Ταμείο

Συζήτησε μεταξύ άλλων, σχετικά με την προοπτική της δημιουργίας πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στον Ισθμό
Συζήτηση περιφερειάρχη Π. Νίκα με το Πράσινο Ταμείο

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, καθώς και δράσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης -στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για τις λιγνιτικές περιοχές- αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα, χθες Πέμπτη 20 Απριλίου, με την διοίκηση του Πράσινου Ταμείου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, συζήτησε σχετικά με την προοπτική της δημιουργίας πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, παράλληλου με την διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου.

Ο εν λόγω πεζόδρομος θα ξεκινά από την γέφυρα του Ισθμού και θα φθάνει μέχρι τον Δίολκο, καλύπτοντας μια διαδρομή περί τα 4 χιλιόμετρα, περνώντας μεταξύ άλλων από τις διάφορες οχυρώσεις που είχαν κατασκευάσει τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941 – 1944.

Όπως ανέφερε ο Π. Νίκας, ο Στ. Σταθόπουλος δήλωσε κατ’ αρχήν θετικός στην προοπτική αυτή προσθέτοντας ότι θα περιληφθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.

Η παρέμβαση αυτή, αποτελεί σημαντική συμβολή στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Ισθμού” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος συζήτησε επίσης με τον πρόεδρο του εν λόγω φορέα σχετικά με τις μελέτες για την απομάκρυνση των αμιαντοσκεπών από τη Μεγαλόπολη, δράση που προβλέπεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για τις λιγνιτικές περιοχές.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ωρίμανσης, όσον αφορά το έργο της απομάκρυνσης αμιαντοσκεπών, σε οικισμούς του δήμου Μεγαλόπολης -οι οποίοι κατασκευάστηκαν από τη ΜΟΜΑ για τους σεισμόπληκτους του 1965.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis