home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κοσμοπλημμύρα κατά τη συνάντηση των επιταφίων στο Ναύπλιο

Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας αντάμωσαν με χιλιάδες πιστούς να συνοδεύουν την πομπή κατά το τελετουργικό
Ναύπλιο περιφορά επιταφίων (3)

Με λαμπρότητα, μέσα σε κοσμοπλημμύρα και κατανυκτικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου η συνάντηση Επιταφίων της πόλης στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, λίγο πριν το Πάσχα.

Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας (Γενέσιον της Θεοτόκου) αντάμωσαν με χιλιάδες πιστούς να συνοδεύουν την πομπή κατά το τελετουργικό.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου. Νωρίτερα τελέσθηκε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στις υπόλοιπες ενορίες της πόλης.

Ναύπλιο περιφορά επιταφίων (2)

Το τελετουργικό

Οι περιφορές των επιτάφιων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο της πόλης γίνονται με συγκεκριμένη ιεροτελεστία, καθώς αυτοί βγαίνουν με συγκεκριμένη σειρά από κάθε εκκλησία, ακολουθώντας ο καθένας διαφορετική πορεία μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Κοσμοπλημμύρα στο ιστορικό κέντρο, με αναμμένα κεριά, όπως ταιριάζει στη συγκεκριμένη μέρα, ενώ την ίδια στιγμή η δημοτική φιλαρμονική έπαιζε πένθιμα εμβατήρια.

Η μουσική νότα

Μετά το τέλος της Περιφοράς των επιταφίων δύο σημαντικές ερμηνεύτριες, η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού έδωσαν τον ανάλογο μουσικό τόνο με παραδοσιακά τραγούδια και μελοποιημένα ποιήματα για την αγάπη, τη συγχώρεση και την απώλεια.

Ακούστηκαν επίσης ύμνοι εγκώμια, προσευχές και νανουρίσματα. Η απαγγελία των ποιημάτων έγινε από την ηθοποιό Άννα Ψαρρά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis