home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο – Μία πρόταση

Όλοι επιμένουν να σταθμεύουν στο ιστορικό κέντρο με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τις μέρες μεγάλης επισκεψιμότητας, να επικρατεί ένα γενικότερο μπάχαλο
ΠΑΡΚΙΝΚ 2

Το πρόβλημα της στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου είναι γνωστό και χρόνο με τον χρόνο γίνεται χειρότερο. Η δυσανάλογη αύξηση των κάθε είδους Airbnb, πανσιόν κλπ. επιτείνει το πρόβλημα εξεύρεσης θέσης στάθμευσης για τους κατοίκους, καθώς όλοι επιμένουν να σταθμεύουν στο ιστορικό κέντρο με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τις μέρες μεγάλης επισκεψιμότητας, να επικρατεί ένα γενικότερο μπάχαλο.

Η τοποθέτηση των πινακίδων ελεγχόμενης στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους τον Ιούνιο του 2022 (σε εφαρμογή παλαιάς απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου) με σκοπό την διευκόλυνση της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων της παλιάς πόλης, ένα χρόνο μετά, μικρή επίδραση στην λύση του προβλήματος έχει .Η επιτήρηση εφαρμογής του μέτρου είναι ελλιπέστατη καθόσον δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει η δε τροχαία κάνει ελάχιστους ελέγχους αντιμετωπίζοντας πολλές φορές την αντίδραση των επιχειρηματιών του ιστορικού κέντρου.

ΠΑΡΚΙΝΚ 1

Ιδανικότερο θα ήταν στις πινακίδες στάθμευσης μονίμων κατοίκων να υπάρχουν οι αριθμοί κυκλοφορίας, όπως αναγράφονται στις κάρτες που έχουν εκδοθεί, κατανεμημένες με βάση την διεύθυνση κατοικίας που κατοικεί ο κάτοχος και η οποία αποδεικνύεται από τα έγγραφα που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Το καταθέτω σαν πρόταση προς συζήτηση στον προεκλογικό δημοτικό διάλογο με την ελπίδα να ενταχθεί και αυτό στις γενικότερες θέσεις και προτάσεις του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη.

ΤΑΚΗΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis