home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς στοχαστές στον κόσμο συνομίλησε με μαθητές από το Άργος

ο Νικόλας Χρηστάκης, διακεκριμένος καθηγητής του Yale University συνδέθηκε Online με μαθητές από το 2ο Λύκειο Άργους.
Νικόλας Χρηστάκης στο 2ο ΓΕΛ Άργους

Την Τετάρτη 5 Απριλίου, ο Νικόλας Χρηστάκης, διακεκριμένος καθηγητής του Yale University, συγγραφέας, ερευνητής και ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς στοχαστές στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό TIMES, συνομίλησε on line με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Άργους, έπειτα από πρόσκληση του σχολείου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητών/τριών, αναφέρθηκε στη μεταπανδημική περίοδο και στις συνέπειές της, στην αύξηση της επιθετικότητας των εφήβων, στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, στις εξελικτικές ρίζες της ανθρώπινης κοινωνίας, στη γονιδιακή προδιάθεση του ανθρώπου για δημιουργία στενών δεσμών και καλοσύνης και σε πολλά άλλα θέματα.

Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν όχι μόνο με τις γνώσεις του κυρίου Χρηστάκη αλλά και με το ήθος, την ευγένεια και τη φιλική του διάθεση, με αποτέλεσμα να εκφράσουν την επιθυμία για συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας μαζί του.

Ο κ. Χρηστάκης απέδειξε με το παράδειγμα του ότι οι πνευματικοί άνθρωποι μπορούν και πρέπει να βρίσκονται δίπλα στους νέους ανθρώπους, να συμμερίζονται τις αγωνίες τους, να τους συμβουλεύουν και να τους εμψυχώνουν!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κωνσταντίνα Δοντά, Χρήστος Κανέλλος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis