home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πότε θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους;

Το κτιριακό έργο που έχει βαλτώσει επί σειρά ετών, θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο του 2023, σύμφωνα με τον Γιώργο Διδασκάλου.
Μουσείο Άργους

Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα είναι έτοιμο το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους, όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου από το Ναύπλιο όπου και βρέθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου. Να διευκρινίσουμε ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια ακόμα για να ολοκληρωθεί ο εκθεσιακός χώρος, να αγοραστούν οι βιτρίνες από το εξωτερικό και να τοποθετηθούν τα εκθέματα. Για να γίνουν όλα αυτά μέσα στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να βρεθεί και πρόγραμμα ένταξης των εργασιών αυτών, κάτι που δεν έχει επιλυθεί ακόμα με κίνδυνο η λειτουργία του Μουσείου να γίνει μετά από 10ετία.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε για την πυροπροστασία των αρχαιολογικών χώρων, ο κος Διδασκάλου αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αργολίδα και στα οποία την επιστασία έχει το ΥΠΠΟΑ.

Εκτός από το μουσείο στο Άργος, που έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, εργασίες διεξάγονται στο Τελωνείο, τον Άγιο Νικόλαο και το Κτήριο Βίγγα, στην πόλη του Ναυπλίου.

Συνολικά πάνω από 100 έργα του Υπουργείου Πολιτισμού βρίσκονται εξέλιξη στην Πελοπόννησο αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον Γιώργο Διδασκάλου, ο οποίος περιόδευσε επίσης σε κάποια από αυτά, στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Αργολίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis