Home design
home design 800x400

Γιατί αποφυλακίστηκε ο Σειραγάκης; Ο Ντογιάκος ζήτησε το βούλευμα από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου

Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση του Κρητικού βιαστή 36 παιδιών που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια και αποφυλακίστηκε στα 12,5.
Δικαστήρια Ναυπλίου

Ο εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΙσίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο, ύστερα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του, αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια εις βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Ο Ι. Ντογιάκος ζήτησε το εν λόγω βούλευμα προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία, ή αν υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό του. Στην περίπτωση που υπάρχουν, θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Ο Νίκος Σειραγάκης υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο της Φυλακής Τρίπολης όπου εκρατείτο, το αίτημα εξετάστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και έγινε δεκτό.

Καταδικάστηκε σε 401 χρόνια και βγήκε στα 12,5

Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Τελικά, μετά από 12,5 χρόνια φυλάκισης αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο απαγόρευσης παρουσίας στην Κρήτη, όπου διέπραξε τα εγκλήματα και με την υποχρέωση να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί. Ακόμα απαγορεύεται να συναναστρέφεται με ανηλίκους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια τους και υποχρεούται να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα.

Να σημειωθεί, ότι πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, είχε αποφυλακιστεί υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του παιδεραστή τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη.

Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους απόλυσής του. Έτσι, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Τρίπολης.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis